
Restoran Fešta na otoku Žut (otok iz skupine Kornatskih otoka) svečano će u utorak i srijedu, 4. i 5. rujna, obilježiti 25 godina uspješnog poslovanja organizacijom vrhunskog gastronomskog eventa.
Stižu chefovi iz zemlje i svijeta – Dino Galvagan, Tom Gretić,
David Skoko, Hrvoje Zirojević i Josip Vrsaljko, ali i nositelji
Michelinovih zvijezdica Felice Sgarra, Massimo Camia, Giuseppe
Costa i Cristian Torsiello – spravljati delicije na temu “Plava
riba i riba dubokog mora u vrhunskoj gastronomiji”.
Ovo vrhunsko kulinarsko događanje uz direktora HTZ-a posjetit će
i obići Yuri Cortez, proslavljeni fotoreporter AFP-a, koji je
simpatije svijeta zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih
nogometaša nakon plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog
nogometnog prvenstva u Rusiji, te koji zajedno sa svojom obitelji
na poziv HTZ-a boravi u Hrvatskoj od 31. kolovoza do 7. rujna.
Tema gasto eventa je “Plava riba i riba dubokog mora u vrhunskoj
gastronomiji” jer je cilj dokazati kako se od plave ribe, koja je
unatoč svojim nutritivnim i gastronomskim vrijednostima
nepravedno zanemarena u ugostiteljskim objektima, mogu napraviti
vrhunske gastronomske delicije.
Nakon večere od deset sljedova (utorak, 4. rujna) uslijedit će
“Zdravi doručak u vrhunskoj gastronomiji” (srijeda, 5. rujna)
kada će kuhari pokazati svoju kreativnost u pripremi jutarnjih
delikatesa. Ova dva kulinarska eventa samo su glavne atrakcije
dvodnevnog uživanja za sva čula u jedinstvenom okruženju.
Primjerice, barmen svjetske klase Marin Nekić ima važnu ulogu
uparivanja lokalnog “herbarija” s vrhunskim destilatima, a s
ciljem rađanja originalnih koktela kako bi se skrenula pozornost
na jedinstvenost i raznovrsnost kornatskog krša i zemlje.



