
Iliriji d.d., turističkoj kompaniji iz Biograda na Moru, dodijeljeno je priznanje "Tvrtka prijatelj zdravlja" za uvođenje posebnih oznaka u radnom okruženja, potom omogućavanja svojim zaposlenicima usvajanja zdravih životnih navika, promicanja i poticanja zdravlje na radnom mjestu te iskazivanja brige o zdravlju zaposlenika.
Goranu Ražnjeviću, predsjedniku Uprave Ilirije d.d., priznanje je
uručila gđa. doc.dr.sc. Danijela Štimac Grbić, dr. med.,
ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je zajedno sa
Ministarstvom zdravlja u okviru Nacionalnog programa “Živjet
zdravo” iniciralo i pokrenulo modul “Tvrtka prijatelj zdravlja”.
Ilirija je druga turistička kompanija u Republici Hrvatskoj
nositeljica priznanja “Tvrtka prijatelj zdravlja”.
Gospodin Goran Ražnjević istaknuo je da Ilirija kao društveno
odgovorna kompanija polazi u svom poslovanju od načela da su
zaposlenici ključ njenog uspjeha odnosno najbolji promicatelji
njenih vrijednosti, potom promicatelji destinacije, nositelji
usluge i poslovnog procesa.
Stoga je kontinuirana briga o zaposlenicima koja pored brige o
materijalnim pravima, uključuje i brigu o njihovim radnim
uvjetima te sigurnosti i zdravlju na radnom mjestu predstavlja
dugoročnu opredjeljenje kompanije i politiku u dijelu upravljanja
ljudskim resursima.
Ilirijina opredjeljenost prema kontinuiranom unapređenju zdravlja
i sigurnosti naših zaposlenika, stalnih i sezonskih kojih tijekom
glavne sezone ima preko 460, kroz osigurane sigurne uvjete rada,
adekvatnu opremu i kontinuiranu edukaciju smanjuje broj i
učestalost ozljeda na radu, povećava produktivnost i zadovoljstvo
naših zaposlenika, čemu u prilog govori i današnji događaj.
Uključivanjem u ovaj projekt dodatno smo pridonijeli ne samo
stvaranju zdravog radnog okruženja već i edukaciji i
informiranju naših zaposlenika što svatko od njih i osobno može
činiti dnevno za svoje zdravlje.
Implementacija modula “Tvrtka prijatelj zdravlja” provodila se na
razini cijele kompanije, podrazumijevalo je i istovremeno
edukaciju, informiranje naših zaposlenika i ocjenjivanje radnog
okruženja tvrtke u sedam područja: (I) prehrana, (II) promicanje
tjelesne aktivnosti, (III) zaštita zdravlja djelatnika na radnom
mjestu, (IV) zabrana pušenja, (V) zabrana konzumacije alkohola,
(VI) uređenje okoliša, (VII) zaštita zdravlja potrošača i
klijenata.



