
Sutra, zadnjeg dana ove manifestacije, na Narodnom trgu održat će se zabavni program i degustacija 250 kg daganja na buzaru, koje će se kuhati u golemoj tavi
U sklopu Dana gastronomije koji se održavaju u našem gradu, u Arsenalu je danas predstavljen bogat opus jela od daganja koje su za posjetitelje pripremali kuhari na licu mjesta.

Uz izvrsna jela od daganja, kojih je bilo pripremljeno desetak vrsta, degustirala su se kvalitetna bijela i crna vina.
Sutra, zadnjeg dana ove manifestacije, na Narodnom trgu održat će se zabavni program i degustacija 250 kg daganja na buzaru, koje će se kuhati u golemoj tavi.
U večernjem programu Dana gastronomije, u Arsenalu će se održati “Politika u kužini by Metro”, a kuhat će poznate javne osobe i političari uz pomoć učenika Hotelsko-ugostiteljske škole, te će se na kraju proglasiti pobjednički tim.
Očekuje se da će, neđu ostalima, kuhati i zadarski župan Stipe Zrilić i predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević-Marinović.
Kako ističu organizatori, glavni cilj ovogodišnjih Dana gastronomije je usavršavanje stručnog kadra u daljnjem održavanju kvalitetne gastro-ponude ovoga kraja, te promicanje tradicionalne hrane i prozivoda koji su u posljednje vrijeme vrlo traženi.




