
Glavni guhari na ovom gastro događaju su šef kuhinje Hotela Draga di Lovrana Zdravko Tomšić i šef kuhinje Ribljeg restorana Foša - Damir Tomljanović
Danas u 11 sati u ribljem restoranu “Foša” imate priliku pogledati, poslušati, osjetiti i okusiti istarsku priču maslinovog ulja, malvazije i kreativne kuhinje.
Na ovoj izvrsnoj gastronomsko-enološkoj priredbi prezentiraju se: Maslinova ulja obitelji Belić, vina obitelji Kozlović, vina iz podruma Morena Coronica i vina vinarije Polesina.
Glavni guhari na ovom gastro događaju su šef kuhinje Hotela Draga di Lovrana Zdravko Tomšić i šef kuhinje Ribljeg restorana Foša – Damir Tomljanović.
Za posjetitelje restorana “Foša” evo i kratkog sadržaja “priče”:
Fingerfood dobrodošlica (jastog na salatu, blini s mariniranim lososom, bruskete s …, pločice prhkog tijesta s junećim tartarom, istarski pršut, razni sirevi)
Gastro radionica – hladni dio (prezentacija tehnike mariniranja namirnica, kreiranje različitih okusa uz pomoć jednosortnih maslinovih ulja, svježa tuna, svježi brancin uz štruk limuna, svježi škampi i gropi u emulziji meda i limuna,…)
Gastro radionica – topli dio (zubatac na gradelama pečen sa ljuskama, mješani riblji brodet u vučenom tijestu, riblji svitak, rižoto od šparoga i paške skute, krostata od blitve i sira,…)
Slatko za kraj … (čokoladni mus od vrhunske čokolade s istarkom bjelicom , krostata s voćem, palačinke na maslinovu ulju punjene medom i orasima,…)
Ostatak priče ipak doživite u restoranu “Foša”



