
Paški sir Ivana Gligore tako je svrstan među sedamdesetak najcjenjenijih svjetskih prehrambenih proizvoda
Na prestižnoj međunarodnoj manifestaciji “Superior taste” što je održana u organizaciji “International Taste and Quality Instituta” iz Bruxellesa, paški sir proizveden u “Sireni-maloj sirani” Ivana Gligore iz Kolana dobio je izuzetno priznanje – pravo na stavljanje oznake “Superior Taste” na etiketu, što je do sada najveće priznanje paškom siru uopće.
Paški sir Ivana Gligore tako je svrstan među sedamdesetak najcjenjenijih svjetskih prehrambenih proizvoda.
“Premda je naš sir do sada dobio dosta nagrada, ova je ipak posebna,” kaže Ivan Gligora. “Certifikat “Superior Taste” smo odmah počeli stavljati na etiketu našeg paškog sira, ponosni smo na to, to je velika stvar, veliko priznanje koje dokazuje kako Hrvatska ima proizvoda koji se mogu mjeriti s najboljima svjetskim prehrambenim proizvodima.”
Paški sir Ivana Gligore jedini na otoku ima oznaku “Izvorno hrvatsko” što je također označeno na etiketi, a tu je i oznaka zaštite zemljopisnog podrijetla, HACCAP sustava i oznaka Hrvatskog otočnog proizvoda.
“Sva su ta priznanja važna u procesu prodaje jer se njima stječe povjerenje kupaca,” navodi Gligora. “Nama je to potvrda dobrog rada, a kupcima dokaz kako je naš paški sir prošao sve institucije i od svih dobio priznanje.”

“Sirena-mala sirana” godišnje proizvodi oko 50 tona paškog sira, a ovčje mlijeko otkupljuje od oko 140 otočnih ovčara. Paški sir iz “Sirene – Male sirane” na tržištu je četrdeset zemalja diljem svijeta.



