
Degustacije će se održati u Zadru u prostoru Županijske komore Zadar od . do 10. rujna
Nakon održanog tečaja za senzorske analitičare ekstra djevičanskog maslinovog ulja u travnju ove godine u organizaciji HGK Županijske komore Zadar, Komore Ancona i O.L.E.A.-e škole za senzorske analitičare, potrebno je održati vođene degustacije sa svrhom daljnje edukacije senzorskih analitičara za maslinovo ulje.
Kako bi se poštivala procedura formiranja panela neophodno je održati 20 takvih degustacija koje se mogu provesti samo uz vodstvo šefa panela koji je certificiran od organizacije COI. Slijedom dobre suradnje s organizacijom O.L.E.A. iz Pesara čija je glavna djelatnost obuka senzorskih analitičara od 08. do 10. rujna 2008. održat će vođene degustacije koje će voditi šef panela g. Giorgio Sorcinelli.
Degustacije će se održati u Zadru u prostoru Županijske komore Zadar od . do 10. rujna.
Cilj je što prije obučiti panel koji bi bio sposoban samostalno senzorski ocjenjivati ekstra djevičanska maslinova ulja poštujući propise COI-ja (međunarodnog komiteta za maslinovo ulje).

Polaznici tečaja su maslinari, uljari, tvrtke i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Zadarske županije, ukupno njih 20 sa tečaja u travnju, koji imaju interes naučiti sve o degustaciji maslinovog ulja.



