
Planovi za budućnost su veliki. Osim puno dobre "spize", promoviranja tradicionalne, zadarske kuhinje i mladih kuhara, u planu je i otvaranje kuharske Akademije
Hrvatska turistička zajednica, već tradicionalno, u okviru projekta “Volim Hrvatsku” provodi i akciju odabira najboljeg djelatnika godine pod nazivom “Čovjek ključ uspjeha u turizmu”.
“Čovjek – ključ uspjeha” je nacionalna akcija, usmjerena na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u odredištu, a nositelj aktivnosti je Glavni ured Hrvatske turističke zajednice.
Nagrada HTZ-a za djelatnika godine, u kategoriji kuhara, ove je godine otišla u Zadar, točnije u ruke Renata Kraljeva, šefa kuhinje u restoranu “Kornat” i predsjednika Udruge kuhara Zadarske županije.

– Nagrada ” Plavi cvijet “, nakon brojnih medalja osvojenih na kuharskim natjecanjima, kruna je dugogodišnjeg truda i rada, dakako i volje i ljubavi prema ovom poslu. Kao predsjednik Udruge kuhara posvetio sam se promoviranju kuharskog zanimanja u Zadarskoj županiji, organizirao brojne manifestacije, a kroz sve to promovirali smo i Hotelijersko-turističku i ugostiteljsku školu, što je rezultiralo time da je u smjer kuhara, ove godine, upisan cijeli razred više – rekao nam je Renato Kraljev.
Naglasio je kako je svakako veliko zadovoljstvo i čast primiti ovakvu nagradu, jer je to potvrda da je netko prepoznao kvalitetan i vrijedan rad, a ujedno je i motiv za još veći trud u budućnosti.
Planovi su veliki. Osim puno dobre “spize”, promoviranja tradicionalne, zadarske kuhinje i mladih kuhara, u planu je i otvaranje kuharske Akademije.
Uz sve to, neće izostati niti brojne manifestacije. Već 22. studenog, s početkom u 11 sati, na Kalelargi će se, po prvi put, raditi savijača od jabuka “Kalelarga”, u dužini od oko 1000 m. Ovom manifestacijom najavit će se “Prosinac na Poluotoku”, kojeg organizira Udruženje obrtnika Zadarske županije.
– Planiramo na pet punktova dijeliti vrući čaj za naše građane, uz savijaču od jabuka, koju će spremati 80-ak kuhara iz 40 zadarskih restorana – najavio je Kraljev – naglasivši kako će se čitavog jutra na Narodnom trgu, Forumu i Kalelargi odvijati i zabavni program.
Organizator manifestacije je Udruga kuhara Zadarske županije, uz pomoć brojnih suorganizatora i pokrovitelja.
Kuharske manifestacije nastavit će se i u prosincu, natjecanjem u fritulama, a bogat program sve gastronome očekuje i u idućoj godini. Uz već tradicionalne Dane gastronomije, održat će se niz manifestacija, s naglaskom na autohtonost jela iz svih krajeva Zadarske županije.



