
Tečaj traje u vremenu od 9 do 17 sati, a namjenjen je obrtnicima ugostiteljima i njihovim djelatnicima. Danas je zadnji dan za prijave!
Udruženje obrtnika Zadar, Sekcija za ugostiteljstvo i turizam u utorak, 25. studenoga u prostoru restorana u Arsenalu organizira jednodnevni tečaj za sommeliere.
Tečaj traje u vremenu od 9 do 17 sati, a namjenjen je obrtnicima ugostiteljima i njihovim djelatnicima.
Predavači na seminaru su sommelieri Zvonimir Štimac i Sandi Paris, višestruki prvak Hrvatske i voditelj edukacije.
Udruženje obrtnika Zadar poziva vlasnike ugostiteljskih obrta, ukoliko su zainteresirani, da prijave sebe i svoje djelatnike, jer je danas zadnji dan za prijave, u Udruženje obrtnika Zadar na sljedeće kontakte telefone: 213-379 ili 213-678. Broj sudionika je ograničen.
Program tečaja:
Sommelier – zanimanje budućnosti
Pojmovno određenje zanimanja sommelier
Prezentacija Hrvatskog sommelier kluba i ASI-ja
Osnovni rekviziti sommeliera i njegove zadaće
Praktični prikaz posluživanja bijelog i ružičastog vina, dekantiranje i serviranje crvenog vina
Test sommeliera
Praktični prikaz posluživanja pjenušavog vina
Kušanje bijelog vina
– Tehnika degustacije
O našim osjetilima (vid, njuh, okus, opip)
Optimalni uvjeti degustacije (prostorija, čaša, temperatura)
– Sustavi ocjenjivanja vina
O sustavima ocjenjivanja (općenito)
Ocjenjivanje vina opisivanjem (terminologija za opis boje, bistroće, tekućosti, živosti, mirisa, okusa, opipa, temperature)
Ocjenjivanje vina bodovanjem
Osnovne okusne razlike između bijelih i crvenih vina
Kušanje po jednog bijelog i crvenog vina



