5. Dani gastronomije u Zadru

Na Danima gastronomije predstavljeni specijaliteti od srdela

Uz degustaciju ukusnih ribljih specijaliteta, u sklopu manifestacije odvijala se i radionica o srdelama te kušanje maslinovog ulja

Nakon jučerašnjeg otvorenja manifestacije i predstavljanja jela s dodatkom boba – pomalo zanemarene namirnice u našim jelovnicima, danas su na 5. Danima gastronomije u Arsenalu na red došle srdele.

Pripremljene na mnoštvo načina – pečene, frigane, pohane, u marinadi, s voćem, povrćem i raznim začinima, srdele su danas mirisale u Arsenalu i tako privukle velik broj posjetitelja.

Uz degustaciju ukusnih ribljih specijaliteta, u sklopu manifestacije odvijala se i radionica o srdelama te kušanje maslinovog ulja.

U petak, 20. ožujka, s početkom u 20 sati, priredit će se natjecanje u kuhanju, gdje će se u kulinarskom umijeću, uz pomoć učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, okušati osobe iz javnog života.

Nakon toga, uslijedit će degustacija i promocija proizvoda Pršutane Posedarje.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest