Zadarski ugostitelji:

Sezona u znaku pizza-feta i vode iz špine

Podaci Turističke zajednice Grada Zadra impresivni, gostiju više nego prije, a kako je sezona protekla za zadarske ugostitelje na Polutoku? Kolika je kupovna moć gostiju i kakav su menu tražili tijekom ljeta? Novi Radio posjetio je konobu Na po ure, restorane Canzona, Stomorica i Zlatni vrtić te provjerio što kažu ugostitelji.

‘U posljednjih deset godina koliko radimo, ova je sezona bila najlošija. Ne ponovila se! Gostiju je bilo, ali s platežnom moći se nešto dogodilo. Traže hranu koja ne prelazi nekih 40-tak kuna, i vodu iz špine ili ne naručuju piće. To nas je posebno iznenadilo’, kažu u konobi Na po ure.

U restoranu Canzona kažu kako su se ove godine proširili, no to nije pomoglo niskoj potrošnji gostiju. Gosti se nisu iskazali, pa su tako tražili jeftinija jela, a čak su i dijelili pizzu i jela od pašte.

I djelatnici Stomorice se slažu – objekt se širi, turista je sve više, ali su tanjeg novčanika. Kriza je pokazala svoje lice, primjetno je u potrošnji turista.

Zlatni vrtić također kaže da je bila rekordna sezona, ali su turisti trošili manje. Zmjerku upućuje gradu koji je dozvolio da se Poluotok pretvori u oazu fast foodova i pizza-cut objekata, te smatraju da je to najjeftiniji, a najprljaviji vid turizma. Grad reklamiramo kao grad muzeja, crkava, kulture, a preplavljen je brzom hranom. Toga treba biti, ali ipak mora se kontrolirati, poručili su iz restorana Zlatni vrtić.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest