Pulski restoran sa stoljetnom tradicijom

Ribarska koliba prva u Hrvatskoj ugostila tri Michelin zvijezdice

Michelinove
zvjezdice obično dolaze s asocijacijom prestižnih svjetskih restorana
i proslavljenih chefova. Upravo se takva asocijacija može vezati i uz
naše prostore, konkretnije uz restoran Ribarska koliba u sklopu
istoimenog resorta.

Pulski restoran sa stoljetnom tradicijom prvi u
Hrvatskoj može se pohvaliti s tri Michelin zvjezdice s kojima se okitio
barem na jednu večer. Tome svjedoče
sous chefovi
uglednog danskog restorana Geranium iz
Kopenhagena, Feskos Thaonos i Nenad Jovanović koji su u suradnji s
chefom Ribarske kolibe Mariom Bobanovićem sljubili specijalitete iz
europskih restorana s tri Michelin zvjezdice
i najboljim vinima iz regije.

Što ih je inspiriralo za Michelinovu večer u Ribarskoj kolibi objasnile su gastro zvijezde restorana Geranium:

“Pravo
zadovoljstvo bilo je kuhati u ovakvom prekrasnom ambijentu kakav ima
Ribarska koliba. U većini slučajeva kuhinje su u drugom planu i
skrivene u pozadini
no večeras smo imali priliku pripremati i kreirati vrhunska jela i to
pred samim gostima te im tako približiti umjetnost kuhanja. Trudili smo
se svaku namirnicu približiti gostu te osobno im predstavljati svako
jelo i vino koje ga prati. Zadovoljstvo su
pokazali i sami gosti koji su s interesom pratili tijek kuhanja i
uživali u vrhunskim delicijama popraćenim izvrsnim vinima iz regije od
kojih posebno ističemo bijelo vino Carolina Bela iz Jakončič
vinarije. Nema većeg chefovog zadovoljstva nego kada
može vidjeti pozitivnu reakciju gostiju na našu ljubav prema kuhanju i
istinsko uživanje u tome.”

Veliko oduševljenje konceptom događanja pokazali su i Jakončič vinari koji su bili u društvu vodećih vinara iz regije:

“Drago nam je
što smo bili dio ove pop up Michelinove priče. Polaskani smo što je
naše bijelo vino Carolina Bela odabrano od strane chefova iz čuvenog
restorana Geranium i stručnog tima Ribarske
kolibe koji su je sparili sa zanimljivim specijalitetom s goveđim
obrazima, korijenom od celera i hrskavom pilećom kožicom. Tako smo
pokazali koliko je Carolina Bela svestrana sorta koja ide s raznoraznim
okusima u kuhinji što ni ne čudi jer je upravo
ove godine postigla ocjenu 95+ i osvojila zlatnu medalju na
najvažnijem vinskom natjecanju na svijetu, Decanter World Wine Awards.”

Uz Jakončič vina, na vinskoj
karti Michelinove večeri našli su se i Misalova Istra, Bolfanov
Sauvignon Blanc, Benvenutieva Malvazija, Roxanichev Vintage Rose,
Tomazev Sesto Senso, PZ Svirčev Ivan Dolac Barrique, Rossiev
Teran i Cattunarova Muškat Ruža.

Tako je Ribarska koliba svojim
gostima pružila spoj kvalitetnih namirnica, vrhunska vina i nezaboravni
doživljaj čime je obogatila hrvatsku gastro scenu i postavila novi
trend u ugostiteljskoj i turističkoj ponudi.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest