
U Biogradu na Moru se 28. i 29. siječnja održava kulinarska radionica na temu ‘Kulinarska kreativnost za novo doba – kako umjetna inteligencija transformira svijet gastronomije’.
Cilj je obuka polaznika za kreativno i inovativno
pripremanje jela, te razvoj novih kulinarskih vještina i
sposobnosti.
Seminar se održava u suvremeno opremljenoj specijaliziranoj
kuhinji/radionici Veleučilišta Baltazar u Biogradu (Šetalište
kneza Branimira 30):
– Utorak (28.1) od 17:00 do 20:00 h – Priprema (teorijska
objašnjenja) i termička obrada (Sous vide) namirnica
– Srijeda (29.1.) od 09:00 do 12:00 h – Teorijsko predavanje o
mogućnosti primjene AI u kulinarstvu i finalizaciji jela te
degustacija
Radionicu vodi Branko Ognjenović, majstor kuhar i prof.sr.sc.
Drago Ružić, majstor kuhar.
Radionica je ovo namijenjena svim ugostiteljima s biogradskog
područja.