Biznis

prijave do 30. rujna

Županija nagrađuje najbolje iznajmljivače za 2024. godinu

Županija nagrađuje najbolje iznajmljivače za 2024. godinu

Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom 2024. godine.

Zadarska županija putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu želi izdvojiti i nagraditi sve one koji teže kvaliteti i kreativnosti, posebice ako znamo da je riječ o segmentu smještajne ponude koja čini važan dio ukupne županijske turističke ponude.

Naime, privatni smještaj najbrojniji je u ukupnoj strukturi naših smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu kako bismo dodatno pozicionirali Zadarsku županiju, a među našim gostima i dalje podizali razinu zadovoljstva pruženom uslugom.

Kroz privatni i obiteljski smještaj naši gosti imaju priliku doživjeti izravan kontakt s lokalnim stanovništvom i upoznati autohtonost i tradiciju mjesta u kojem borave, a upravo je to danas traženo i cijenjeno iskustvo koje traži sve veći broj svjetskih ljubitelja putovanja.

Smještaj kod domaćina dio je našeg nasljeđa, a ljubaznost i gostoljubivost su neke od najvećih prednosti našeg turizma. Dojam o domaćinu često se pretvara u dojam o Zadarskoj županiji. Nekretnine bez domaćina, najam su bez "duše" i domaćinske topline, a upravo ove dvije osobine krase najbolje iznajmljivače. Fokus ovog Programa je na domaćinskom pristupu gostima, dugoročnim i kvalitetnim odnosima, redovitim gostima, kreativnosti i kontinuiranom unaprjeđenju ponude.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i:

prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
utjecati na podizanje standarda usluge i dodatno osnažiti turističku ponudu Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma te
službeno nagraditi najbolje primjere dobre prakse na godišnjoj svečanosti koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Značaj ove akcije nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju i biti u korak s trendovima u turizmu.

Nagrade će se dodijeliti za dvije glavne kategorije smještaja:

kuće za odmor (najmanje 3*) i
seosko domaćinstvo.

Prilikom utvrđivanja finalista ocjenjivat će se i samoodrživost objekta, energetska održivost kao i ona što se odnosi na potrošnju vode, njezino recikliranje i vraćanje u sustav za neke druge potrebe kao, odvajanje otpada, korištenje alternativnih izvora energije, zapravo sve ono što vodi prema samoodrživosti objekta. Uz dvije glavne nagrade dodijelit ćemo i jednu nagradu za samoodrživost objekta, tj. ekološku usmjerenost objekta i njegovog vlasnika. Bilo da je riječ o materijalima od kojih je objekt izgrađen, modalitetu grijanja i hlađenja, uređenosti, tako i u odnosu prema okolini. Ocjenjivat ćemo sav uložen trud kojemu je cilj očuvanje okoliša u kojima se nalaze.

Javni poziv je otvoren do 30. rujna 2024. godine.

Pobjednici osvajaju:

1. nagrada: 3.000,00 eura i zlatnu plaketu,
2. nagrada: 2.000,00 eura i srebrnu plaketu,
3. nagrada: 1.000,00 eura i brončanu plaketu te

nagrada za samoodrživost objekta: 3.000,00 eura i plaketa

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu.

Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom 2024. godine.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s web-stranice Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i turizam.

Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na tel. 023/350-430 ili 023/350-439.

Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost.


Reci što misliš!