prilika!
Akademija Raise the Bar traži konobare, bariste i barmene koji žele usavršiti svoje znanje
Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi zainteresirani s najmanje godinu dana radnoga iskustva u ugostiteljstvu i turizmu!
Konobari, baristi i barmeni koji žele usavršiti svoja tehnička i teorijska znanja mogu se prijaviti za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program koji provodi Coca-Cola HBC Adria.
Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi zainteresirani s najmanje godinu dana radnoga iskustva u ugostiteljstvu i turizmu, neovisno o obrazovanju i radnome statusu, a uz ispunjavanje mrežne prijavnice na internetskoj stranici www.raisethebaradria.com/akademija/ potrebno je priložiti i životopis.
Polaznici Akademije pod vodstvom stručnjaka usvojit će suvremene tehnike te će upoznati najnovije trendove iz svijeta ugostiteljstva. Glavnomu predavaču Akademije Dominiku Bečvardiju, barmenu i suvlasniku Peaches&Cream bara, u osmome izdanju Akademije kao predavači pridružit će se višestruki sommelierski prvak Hrvatske i suvlasnik Noela Ivan Jug, začetnik zanatske pivarske scene u Hrvatskoj Andrej Čapka te vlasnik restorana SOI Fusion Vedran Gulin.
„Svi konobari, baristi i barmeni koji svoju budućnost vide u ugostiteljstvu, a k tomu teže izvrsnosti, idealni su kandidati za Akademiju Raise the Bar. Tijekom 12 tjedana teorijske i praktične nastave odabrani kandidati učit će o barskome menadžmentu, povijesti, klasifikaciji i proizvodnji jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina i kave te će, uz brojne druge vještine nužne za rad u ugostiteljstvu, svladati recepte za pripremu čak 88 koktela“, najavio je Dominik Bečvardi, glavni predavač Akademije.
Među pristiglim prijavama stručni tim Coca-Cole HBC Adria te članovi tima Raise the Bar Adria odabrat će kandidate koji će ući u uži izbor. Odabrani će polaznici od listopada do prosinca 2023. godine pohađati teorijski dio nastave u Coca-Colinu obrazovnome centru u Zagrebu, nakon čega slijedi praktični dio koji se odvija u barovima i restoranima diljem Hrvatske.
Akademiju je dosad uspješno završilo 56 konobara, barista i barmena, koji danas rade u ponajboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj kao što su restoran Noel, bar Swanky Monkey Garden, kavana Kavkaz, Franko's Pizza bar, Peaches&Cream bar u Zagrebu te Notos Beach House na Hvaru i Olive Tree u Splitu.
Raise the Bar Adria strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu kako bi uskladila vještine i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika sa stvarnim potrebama poslodavaca. Uz Akademiju, projekt obuhvaća Stipendije za kuhare i slastičare te Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.
Izdvojeno
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
-
Nema sumnje da je retinol jedan od najučinkovitijih sredstava za borbu protiv bora i znakova starenja kože. Taj skup sintetičkih molekula dobivenih iz vitamina A, sveti je gral pomlađujućih sastojaka - pomlađuje, obnavljaja strukturu i kvalitetu kože, zaglađuje bore, smanjuje hiperpigmentacijske mrlje, ublažava akne…
Reci što misliš!