Biznis

#dobre vijesti

Ryanair od početka lipnja uvodi još 27 linija iz Zadra, ukupno će ih ovog ljeta biti 45

Ryanair od početka lipnja uvodi još 27 linija iz Zadra, ukupno će ih ovog ljeta biti 45

Najveća europska niskotarifna aviokompanija, Ryanair, za ovaj je lipanj najavio niz novih linija iz Zadra.

Trenutno Ryanair iz Zadra prometuje na 18 linija, a od početka lipnja uvodi i letove za brojne nove gradove, piše portal Croatian Aviation.

Uskoro će se u prometu naći još 27 linija, pa će ukupno iz Zadra tijekom ljetne sezone Ryanair letjeti na čak 45 odredišta!

Ryanair je početkom svibnja obnovio promet na još tri sezonske linije iz Zadra i to za Eindhoven, Helsinki i Vaxjo. Linija za Vaxjo prometuje dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, za Helsinki srijedom i nedjeljom, a za Eindhoven kao i za Vaxjo - ponedjeljkom i četvrtkom. Na sve tri tek pokrenute linije Ryanair će ovog ljeta zadržati postojeći broj tjednih rotacija.

Uz tri nove linije, Ryanair od kraja ožujka prometuje i za Memmingen, Gdanjsk, Varšavu, Wroclaw, Poznan, Dublin, Göteborg, Brussels, Krakow, Düsseldorf, Karlsruhe, Prag, Nuremberg, Bergamo i Köln. No prava ekspanzija irskog prijevoznika u Zadru tek slijedi.

Naime, od lipnja će u prometu biti još 27 međunarodnih linija. Nove linije su za: Beč, Sofija, Hamburg, Marseille, Bukurešt, Liverpool, Aarhus, Stockholm, Rzeszów, Berlin, Budimpešta, Bremen, Bournemouth, Frankfurt Hahn, Manchester, Munster, Birmingham, Newcastle, Pisa, Rim, Torino, Bologna, Leeds Bradford, Bordeaux, Edinburgh, Milano Malpensa i Pariz Beauvais.

Ukupno će u lipnju u prometu biti 45 međunarodnih linija ovog niskotarifnog avioprijevoznika iz zadarske zračne luke, što je ujedno i najveći broj linija Ryanaira iz Hrvatske s obzirom na to da je broj destinacija iz zagrebačke baze Ryanaira značajno manji u odnosu na zadarski.

Upravo je zbog Ryanaira Zadar zabilježio pad broja putnika u travnju jer je veći broj spomenutih linija odgođen s početka travnja na lipanj, pravdajući ovaj potez komercijalnim razlozima, navodi Croatian Aviation.


Reci što misliš!