Biznis

Za bolje sutra

Zadarska županija vodeća u projektima obnovljivih izvora energije

Zadarska županija vodeća u projektima obnovljivih izvora energije
Novi radio Zadar

Nakon otvorenja najveće sunčane elektrane u Hrvatskoj, SE Obrovac vrijedne 6,9 milijuna eura, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima je posjetio sunčanu elektranu u Stankovcima koja je također investicija HEP-a te gradilište TS-110 Zadar Istok u Bibinjama.

Strateškim promišljanjem i sustavnim radom postali smo vodeći u Hrvatskoj po proizvodnji energije iz obnovljivih izvora i već sada proizvodimo više vršne energije od svojih potreba. Solarna energija izuzetno je poželjan obnovljiv izvor energije posebice zbog svoje ekološke čistoće pri proizvodnji i uporabi. Upućujem stoga zahvalu HEP-u koji promišlja vrlo aktualno i ekološki svoj budući razvoj vodeći računa o Europskom zelenom planu.

Također, zahvaljujem i na svim ostalim ulaganjima u elektroenergetsku mrežu na području Zadarske županije. Posebice na transformatorskoj stanici u Bibinjama, ali i TS-110 u Poličniku koje su važne ne samo za građanstvo, već i za rad budućeg Centra za gospodarenje otpadom, luke Gaženica, ali i nastavak razvoja poslovnih zona, poručio je tom prigodom župan Božidar Longin.


Reci što misliš!