novo u ponudi
Brunch u restoranu hotela A'mare: rapsodija okusa i mirisa inspirirana Mediteranom
Hotel A'mare u petak je prezentirao novost u ponudi - brunch kojega je osmislio mladi chef Ivan Tartarov, doznali smo i kako uskoro otvaraju terasu, a do kraja godine otvara se apartman Luke Modrića!
Mnogima je poznata priča o tome kako je naš slavni nogometni meštar ovdje proveo djetinjstvo, u "hotelu Iž", pohađao školu Šime Budinića, volimo ga smatrati ditetom s Vošte.
Jako nam se svidjela i priča o nazivu hotela! A‘Mare kao naziv asocira na našu "amarenu", višnju marašku, potom može značiti i ”na moru”, nekoga će asocirati na riječ ”amore/ljubav”, a Anthonyeva baka zvala se - Mara!
Upravo na Vošti djeluje ovaj hotel, a vlasnik Anthony Ninčević i njegov tim potrudili su se da bude otvoren za sve! Tu je 115 soba i 13 apartmana, gosti se osjećaju ugodno, ali i svi ostali, zahvaljujući predivnom restoranu, baru i posebnim ponudama poput glazbenog programa srijedom.
Imali su odličan izbor dnevnih marendi, uveli su i sjajan nedjeljni ručak, postali su dio grada, mnogo više od turističke priče.
Nastavljaju u istom ritmu, pa smo tako probali brunch koji će krajem mjeseca biti u ponudi od 11 do 16 sati.
Kako nam je pojasnio mladi chef Ivan, jednostavnost, minimalizam i ručna izrada njegove su "ključne riječi" - inspiracija je bio Mediteran, a vodio se formulom tradicija plus repeticija - ponavljanjem onog što nam je itekako poznato, lokalno, domaće i drago.
Tako primjerice na meniju imamo domaća peciva, kruh, foccacie, potom zanimljivo jelo shakshouka koje nas vodi u Maroko, ali podsjeća na domaću šalšu s dodatkom jajeta i začina; tu su naresci, pršut, krem sir, ukiseljeno povrće.
Kako je chef Ivan tek prije tri godine stigao iz SAD-a u Hrvatsku, roditelji su mu došli u Ameriku iz Nina, a odrastao je u Queensu. - nije odolio ponuditi burgere, ali oni su maleni i praktični, sočna govedina s tek laganim dodatkom hrskave svježe salate i barbeque umaka.
Za vegane idealan je hummus od slanutka, koji izgleda poput deserta jer na kremastoj bazi začinjenoj maslinovim uljem i češnjakom imate i slanutak i sjemenke suncokreta i buće.
Za one koji ne mogu bez slatkog, osvježavajuć chia puding s granolom u staklenki, koliko je fotogeničan toliko je ukusan!
Probali smo potom delikatan mille feuille, francusku inačicu omiljenih krempita.
Mille feuille znači tisuću listova/slojeva, što označava slojeve lisnatog tijesta. Između njih je divna, klasična slastičarska krema.
Barmen u A'mare ponudio nam je mimoze, ali i nezaobilazan "PT", piće koje se često naručuje kada ste već popili jutarnju kavu.
Ono što nam je posebno drago je to što smo u čaši svježeg narančinog soka dobili Bottega brut iz 2021.-e, tako zavodljivo pitak i osvježavajuć.
Na kraju druženja u ugodnom ambijentu restorana i bara uz glazbu DJ-a Mate Kokića svih je oduševila torta s posvetom Pozdravu suncu!
Ne propustite zaviriti u fotogaleriju i video!
Vezane vijesti
-
Plava ekonomija treba pomiriti gospodarski rast i očuvanje našeg morskog okoliša. Na Sveučilištu u Zadru danas je otvorena prva međunarodna konferencija „RethinkBlue“ u organizaciji COST Akcije CA22122 – Rethinking the Blue Economy: Socio-Ecological Impacts and Opportunities, organizirana s potporom COST - European Cooperation in Science and Technology, Sveučilišta u Zadru te Hrvatske zaklade za znanost.
-
Ozlijeđenoj je pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje su joj utvrđene lake tjelesne ozljede.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Turistička zajednica Općine Pašman i ove godine organizira rekreativnu utrku/šetnju Đirada koja će se održati 27. travnja, a imat će kao i prošle godine dvije dužinske kategorije dok se limit za broj sudionika povećao na 600.
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, moguće izraženiji, uglavnom prema kraju dana.
-
David Lynch, poznat po svojoj intrigantnoj viziji i dubokom umjetničkom doprinosu, rijetko je ime koje se povezuje s dizajnom namještaja ili sajmovima u svijetu dizajna. Međutim, ove godine, slavni redatelj, scenarist i umjetnik pridružio se redovima kreativaca na Salone del Mobile, ogromnom sajmu namještaja na rubu Milana. No, Lynch nije samo pridonio novom komadu namještaja ili dekoru; umjesto toga, on je stvorio prostor za razmišljanje – “A Thinking Room“.
-
Niacinamid, također poznat kao vitamin B3, postao je neizostavan sastojak u svijetu njege kože zbog svojih izvanrednih prednosti.
-
Prošla su vremena kada smo kreme sa zaštitnim faktorom nanosili samo kada idemo na plažu. One su danas neizostavni dio naše svakodnevne rutine!
Reci što misliš!