Biznis

novo u ponudi

Brunch u restoranu hotela A'mare: rapsodija okusa i mirisa inspirirana Mediteranom

Brunch u restoranu hotela A'mare: rapsodija okusa i mirisa inspirirana Mediteranom
Bojan Bogdanić

Hotel A'mare u petak je prezentirao novost u ponudi - brunch kojega je osmislio mladi chef Ivan Tartarov, doznali smo i kako uskoro otvaraju terasu, a do kraja godine otvara se apartman Luke Modrića!

Mnogima je poznata priča o tome kako je naš slavni nogometni meštar ovdje proveo djetinjstvo, u "hotelu Iž", pohađao školu Šime Budinića, volimo ga smatrati ditetom s Vošte.

Jako nam se svidjela i priča o nazivu hotela! A‘Mare kao naziv asocira na našu "amarenu", višnju marašku, potom može značiti i ”na moru”, nekoga će asocirati na riječ ”amore/ljubav”, a Anthonyeva baka zvala se - Mara!

Upravo na Vošti djeluje ovaj hotel, a vlasnik Anthony Ninčević i njegov tim potrudili su se da bude otvoren za sve! Tu je 115 soba i 13 apartmana, gosti se osjećaju ugodno, ali i svi ostali, zahvaljujući predivnom restoranu, baru i posebnim ponudama poput glazbenog programa srijedom.

Imali su odličan izbor dnevnih marendi, uveli su i sjajan nedjeljni ručak, postali su dio grada, mnogo više od turističke priče.

Nastavljaju u istom ritmu, pa smo tako probali brunch koji će krajem mjeseca biti u ponudi od 11 do 16 sati.

Kako nam je pojasnio mladi chef Ivan, jednostavnost, minimalizam i ručna izrada njegove su "ključne riječi" - inspiracija je bio Mediteran, a vodio se formulom tradicija plus repeticija - ponavljanjem onog što nam je itekako poznato, lokalno, domaće i drago. 

Tako primjerice na meniju imamo domaća peciva, kruh, foccacie, potom zanimljivo jelo shakshouka koje nas vodi u Maroko, ali podsjeća na domaću šalšu s dodatkom jajeta i začina; tu su naresci, pršut, krem sir, ukiseljeno povrće.

Kako je chef Ivan tek prije tri godine stigao iz SAD-a u Hrvatsku, roditelji su mu došli u Ameriku iz Nina, a odrastao je u Queensu. - nije odolio ponuditi burgere, ali oni su maleni i praktični, sočna govedina s tek laganim dodatkom hrskave svježe salate i barbeque umaka.

Za vegane idealan je hummus od slanutka, koji izgleda poput deserta jer na kremastoj bazi začinjenoj maslinovim uljem i češnjakom imate i slanutak i sjemenke suncokreta i buće.

Za one koji ne mogu bez slatkog, osvježavajuć chia puding s granolom u staklenki, koliko je fotogeničan toliko je ukusan! 

Probali smo potom delikatan mille feuille, francusku inačicu omiljenih krempita.

Mille feuille znači tisuću listova/slojeva, što označava slojeve lisnatog tijesta. Između njih je divna, klasična slastičarska krema.

Predstavljen Brunch @ A'mare Predstavljen Brunch @ A'mare

Barmen u A'mare ponudio nam je mimoze, ali i nezaobilazan "PT", piće koje se često naručuje kada ste već popili jutarnju kavu.

Ono što nam je posebno drago je to što smo u čaši svježeg narančinog soka dobili Bottega brut iz 2021.-e, tako zavodljivo pitak i osvježavajuć.

Na kraju druženja u ugodnom ambijentu restorana i bara uz glazbu DJ-a Mate Kokića svih je oduševila torta s posvetom Pozdravu suncu!

Ne propustite zaviriti u fotogaleriju i video!

 


Reci što misliš!