Biznis

#domaćapamet

Pet hrvatskih inovacija nagrađeno na 48. međunarodnom Salonu inovacija u Ženevi

Pet hrvatskih inovacija nagrađeno na 48. međunarodnom Salonu inovacija u Ženevi

Na 48. međunarodnom Salonu inovacija u Ženevi ukupno pet hrvatskih inovacija dobilo je nagradu - po jednu zlatnu i srebrnu te tri brončane medalje, izvijestili su u nedjelju iz Hrvatske zajednice inovatora.

Zlatnu medalju osvojila je inovacija EduGarden inovatora Josipa Lukešića i Andreja Penića iz tvrtke Smart Garden System iz Karlovca koje je još osvojila i posebno priznanje Prvog Iranskog instituta za Inovacije za najbolju inovaciju.

Srebrnom medaljom nagrađena je inovacija Primjena tiskanih računalno generiranih holograma kao sigurnosnih elemenata autora Vladimira Cviljušca s Grafičkog fakulteta u Zagrebu.

Brončane medalje osvojile su inovacije LOW POWER DATA LOGGER učenika Danijela Krište i mentora Mirka Mesića, SMART PLANK MAT učenika Tina Oršića, Erika Brauna, Luke Galunića, Nikole Mirkovića, Gabrijela Dumbovića, Kristijana Crnića pod mentorstvom Ivana Vlainića i Stjepana Razuma iz Srednje strukovne škole, Samobor. Treću brončanu medalju osvojila je inovacija Taktilni privjesci za slabovidne i slijepe osobe autora Marka Maričevića sa zagrebačkog Grafičkog fakulteta

Na ovogodišnjem Salonu inovacija, nakon tri godine pauze, sudjelovalo je više od 860 inovatora iz 40 zemalja svijeta koji su predstavili više od 1000 inovacija.

Sudjelovanje hrvatskih inovatora na toj prestižnoj izložbi koja se održava od 26. do 30. travnja organizirala je Hrvatska zajednica inovatora, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture.


Reci što misliš!