Biznis

subvencionirani krediti

Do današnjeg dana u APN pristiglo je 4740 zahtjeva

Do današnjeg dana u APN pristiglo je 4740 zahtjeva
Davor Javorovic/PIXSELL/ILUSTRACIJA

"Zahtjevi za subvencionirane stambene kredite zaprimaju se danas do 15 sati. Do današnjeg dana u APN pristiglo je 4740 zahtjeva od kojih je 2080 zahtjeva već obrađeno", rekao je Siniša Vresk iz APN-a.

Vresk je rekao kako je iznos sredstava za ovu godinu 9,3 milijuna eura za subvencije, te da će ista biti dovoljna za sve odobrene zahtjeve.

Matić Škugor je rekla kako je veliki interes za nekretnine. Kako kaže, veliki je interes kupaca uvijek kada se govori o APN-u.

Na pitanje je li APN ispunio svoju svrhu, Novotny je rekao kako sve zemlje imaju neki tip potpora za stambeno zbrinjavanje mladih.

“Centralizirani model gdje Vlada fiskalno intervenira na tržištu nekretnina treba napustiti i to treba decentralizirati prema gradovima i općinama. Tada će se više doprinijeti regionalnom razvoju i stvaranju stambenog fonda u gradovima koji nisu nužno Zagreb”, rekao je Novotny u emisiji U mreži Prvog.

Vresk: Najveći interes za APN u Zagrebu

Vresk je naglasio kako je najveći interes za APN u Zagrebu, no činjenica je da Osječko-baranjska županija do sada ima 2475 subvencija, ali isto tako, mora se naglasiti da je tamo rođeno 800 djece.

“Cilj ovog programa je bila i demografija zadržavanjem mladih obitelji u RH, rekao je i dodao kako ljudi i dalje traže i kupuju nekretnine i u ruralnim sredinama”, naglasio je.

Dodaje kako je ovo zadnji krug APN-a u ovom obliku, ali čeka se ministarstvo da odgovori što će biti dalje.

Matić Škugor naglašava kako je povećan broj transakcija na tržištu nekretnina u periodu kada je aktualan APN. Kako kaže, problem je što su one više izražene u prvom kvartalu godine, a poslije transakcije padaju. Krajem godine se osjeća značajni pad.

Novotny smatra kako neće doći do pada cijena nekretnina.


Reci što misliš!