Biznis

dojmovi!

Sedmi Tuna, Sushi & Wine Festival u osvježenom formatu privukao mnoge i najavio turističko proljeće

Sedmi Tuna, Sushi & Wine Festival u osvježenom formatu privukao mnoge i najavio turističko proljeće
Bojan Bogdanić

Petodnevni 7.Tuna, Sushi & Wine Festival kojeg je s partnerima organizirala Turistička zajednica grada Zadra u novom je, osvježenom izdanju na najbolji način najavio turističko proljeće i ljeto.

To se vidjelo prvenstveno po svakodnevnoj posjeti Zadrana i turista festivalskom šatoru na Trgu Petra Zoranića. Glavni, gastronomski dio programa, potom onaj prateći, zabavni te radionice i drugi sadržaji koji su organizirani za tih pet dana bili su, očito je, privlačni mnogima. Upravo zbog tako velike posjete ostvaren je glavni cilj manifestacije: promocija Zadra i Zadarske županije kao destinacije dobre hrane, i to one najzdravije, iz mora. Zadar je grad ribe, centar je najribarskije hrvatske županije u kojoj je, uz ostalo, i slavno ribarsko mjesto Kali u kojem je osmišljen uzgoj bijele ribe, kao i način dohrane tune u kavezima, pa je zbog svega toga centar hrvatske marikulture.

U ovom je izdanju gastronomsko-zabavne i turističke manifestacije TZ grada Zadra pronašla kreativnog partnera, družinu mladih kuhara i barmena okupljenu oko projekta Picnic Mingle & Fun i Vedrana Božićeva.

"Špica" se preselila na Tuna, Sushi & Wine festival "Špica" se preselila na Tuna, Sushi & Wine festival

Taj je tim ne samo promijenio mesni fast food asortiman svog trucka, a zapravo pokretne kuhinje, već i postavio ostatak kulinarskog, znači glavnog dijela Festivala. Kuharske izvedbe poznatih chefova Marija MandarićaSaše BeganaJosipa Vrsaljka i Roberta Pinta s učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar, stonske kamenice koje je zadarska tvrtka Marikomerc uspjela savršenim zamrzavanjem sačuvati potpuno svježima, sushi s Cromarisovim ribama, sjajni veliki brancini ugljanske tvrtke Mar Fish i još mnogo toga drugoga ukusnog i zanimljivog od Festivala su napravili ozbiljan, ali i podjednako opušten gastronomski događaj.

Postavljen je festivalski format kojeg treba zadržati i svake godine sukcesivno nadograđivati.

Tuna, Sushi &Wine Festival snažno podupiru Grad Zadar, Zadarska županija, županijska Turistička zajednica, Ministarstvo turizma i sporta RH, ali i drugi partneri poput MetroaMaraskeMarikomercaPelagosa, zadarski vinari koji su sve dane festivala točili svoja vrhunska vina, Udruga barmena Back2Basic i brojni drugi.

Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola stalni je partner u svim ovakvim događanjima TZ grada Zadra, pa je sasvim opravdano da će u prikupljena humanitarna sredstva s Festivala, odnosno 10 posto od ukupnog prihoda, biti namijenjen upravo toj školi za opremanje specijaliziranih kabineta.


Reci što misliš!