Biznis

Štorija o cukru

Posluživanje gostiju s invaliditetom: izazov za buduće konobare i kuhare

Posluživanje gostiju s invaliditetom: izazov za buduće konobare i kuhare

Maturantima kuharima i konobarima održano je predavanje o usluživanju gostiju sa invaliditetom u sklopu projekta Štorija o cukru

U četvrtak 30. ožujka nastavnica Josipa Labar i Petar Jureško održali su učenicima usmjerenja kuhar i konobar predavanja o posluživanju gostiju sa invaliditetom.

Učenici su upoznati sa organizacijom sadržaja i usluga za domaće i strane goste sa invaliditetom te za brigu i posluživanje gostiju, ovisno o vrstama i težini invaliditeta.

Predstavljeni su im načini na koje mogu predstaviti jelovnik gostima sa poteškoćama vida i sluha, kako primiti narudžbu od gosta sa govorno komunikacijskim poteškoćama te kako organizirati raspored u ugostiteljskom objektu da bi se gosti s tjelesnim poteškoćama mogli komotno kretati.

Predavanje je održano maturantima smjera kuhar i konobar, a organizirano je u sklopu projekta Štorija o cukru. 


Reci što misliš!