Biznis

škraping, tunuara, advent...

Odobreno 50 tisuća eura za potpore turističkim manifestacijama

Odobreno 50 tisuća eura za potpore turističkim manifestacijama

Zadarska županija s ukupnim iznosom od 50 tisuća eura sufinancirat će 61 manifestaciju u turizmu tijekom 2023. godine.

Nakon što je Upravni odjel za gospodarstvo i turizam u veljači objavio Javni poziv za provedbu Programa za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije, povjerenstvo je utvrdilo listu 61 najbolje ocijenjene prijave koje ispunjavaju sve uvjete programa, a sufinancirat će se iznosima od 500 eura do 3 tisuće eura.

Predmet Programa bila je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu na području Zadarske županije u 2023. godini koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista te obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije. Mogla su se prijaviti kulturna, zabavna, sportska, eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja.

Sukladno ciljevima i prioritetima Glavnog plana razvoja turizma Zadarske županije, tijekom cijele godine provodimo aktivnosti kojima se želi podići svijest o Zadarskoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji te time utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje“, poručio je pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš, dodavši kako će se zbog velikog interesa i značaja isti poziv raspisati i u sljedećoj godini.

Nastojimo dati potporu svim kvalitetnim projektima na području naše županije. Vjerujemo da će naše bespovratne potpore, uz sredstva županijske Turističke zajednice dati doprinos u realizaciji manifestacija koje bi trebale biti jedne od nositelja naše turističke ponude, a istovremeno i odličan motiv dolaska gostiju u Zadarsku županiju“, dodao je Sjauš.

Kalelarga

Reci što misliš!