Biznis

#turizam

U Zelenu Puntu u Kukljici ulaže se 40 milijuna eura

U Zelenu Puntu u Kukljici ulaže se 40 milijuna eura
Zelena punta

Nakon što je za prošlu sezonu uređena jedna apartmanska zgrada, u Turističkom naselju Zelena Punta u Kukljici u tijeku su obnoviteljski radovi i na ostalim objektima. Naseljem upravlja tvrtka Premium Star Hotels u vlasništvu slovačkog investicijskog fonda Across, koji u svom portfelju ima i Hotel Trakošćan.

Direktor Premium Star Hotela u Hrvatskoj Dino Manestar za program Radio Zadra je naveo kako se u Zelenu Puntu planira uložiti 40 milijuna eura, a ovih dana su obnoviteljski radovi intenzivirani:

- Ove sezone će u funkciji biti 46 / 140 apartmana, obzirom da operativno radimo preko sezone, na dvije zgrade ćemo pauzirat radove kako ne bi ometali goste i onda na jesen krećemo dalje s investicijom, tako da je plan do sezone 2024. Završiti . Cilj je da Zelena Punta bude turističko naselje sa dobre 4 zvjezdice, što će utjecati na cijeli tok Ugljan, uz sve vrijedne investicije na tom otoku. kazao je za Raio Zadar.

Osim bungalova, obnavlja se i restoran te nekadašnji popularni disco-bar Cocos, no u njemu će gosti zaplesati tek dogodine: 

Obnovljena je skakaonica, poznati beach bar – pizzeria na samom moru, a 2024. bi trebala biti obnovljena i zgrada gdje se nalazio i restoran i nekadašnji popularni disco klub Cocos koji će postati beach club s dva otvorena bazena, restoranom i klubom u prizemlju. 

- Već su počeli radovi, ali s obzirom da su sveobuhvatni, neće biti gotovi ove sezone, otvaranje Cocosa planiramo 2024., navodi Manestar.

Koliko novih radnih mjesta predviđa ovo turističko ulaganje u Kukljici ? Kako namjeravate riješiti problem radne snage? 

- Kad bude cjelukopan resort gotov trebat će 60 – 70 zaposlenika koji će pokrivati operacije, međutim tu se otvara i problem koji će to biti radnici. Mi imamo dio stalnih sezonaca, ljudi s otoka ili iz Zadra koji kod nas rade dugi niz godina sezonski, imamo i nekoliko stalnih zaposlenika. Kad radite cijelu godinu puno je lakše doći do radnika nego kad radite sezonski, odgovara direktor PSH u Hrvatskoj. 

Žitelji Kukljice izlaze na izbore 16. travnja. Je li aktualna politička kriza u Kukljici utjecala na realizaciju vašeg poslovnog plana?

- Imamo dobre odnose s općinskom upravom, s njima smo dogovorili i neke izmjene i dopune PPlana u jednom manjem dijelu, ali ta sama polit. situacija na naše planove i dinamiku zapravo gotovo nikako ni ne utječe, tako da želim svu sreću svima, kazao je za program Radio Zadra Dino Manestar. 


Reci što misliš!