Biznis

Provedba projekta „OCD kao odgovor na krizu“ u suradnji Udruge studenata Bukovice i Kotara i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije

Provedba projekta „OCD kao odgovor na krizu“ u suradnji Udruge studenata Bukovice i Kotara i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije

Udruga studenata Bukovice i Kotara, u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije provodi projekt „OCD kao odgovor na krizu“ UP.04.2.1.11.0285.

Projektom „OCD kao odgovor na krizu“ kroz provedbu aktivnosti mapiranja, edukacijama upravljanja kapacitetima OCD-a u krizama, jačanjem volonterizma, tečajem zaštite i sigurnosti, praktičnom zajedničkom vježbom, on line priručnikom za ponašanje u kriznoj situaciji, umrežavanjem te osiguravanjem preduvjeta za korištenje sredstava iz različitih izvora financiranja ojačat će se i unaprijediti OCD sa područja Bukovice i Kotara za izgradnju vlastitih kapaciteta za suočavanje s kriznom situacijom čime će se razviti inovativni model odgovora na krize na području Ravnih Kotara i Bukovice.

Projekt je kreiran u vrijeme COVID 19 krize i potresa u Republici Hrvatskoj i cilj mu je jačanje i unaprjeđenje OCD-a s područja Ravnih Kotara za provedbu aktivnosti izgradnje vlastitih kapaciteta za suočavanje s kriznim situacijama. Poziv na dostavu projektnih prijedloga raspisan je početkom 2021. godine - „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Trenutno smo u fazi provedbe edukacija upravljanja kapacitetima u kriznim situacijama za članove naše udruge. Kroz predhodni period projekta organizirali smo edukacije kroz tečajeve prve pomoći, zaštite i sigurnosti, kriznog menadžmenta i tečaj za koordinatora volontera, a sve s ciljem kako bi naši članovi udruge stekli nova znanja i kompetencije te kako bi mogli na adekvatan način odgovoriti na sve aspekte krize s kojima se društvo susreće ili će se susretati.

Trenutno provodimo tečaj komunikacije u kriznoj situaciji i prepoznavanje fake news, a u narednom periodu planiramo održati i tečaj samopouzdanja. Početkom četvrtog mjeseca u sklopu projekta će se održati volonterska akcija koja će biti usmjerena na uređenje javne zelene (šumske) površine, a u kojoj će sudjelovati volonteri iz civilnog, javnog i privatnog sektora te se nadamo da ćemo kroz navedenu akciju kroz umrežavanje s volonterima iz raznih sektora doprinijeti daljnjim aktivnostima, idejama i projektima.

Provedbom projektnih aktivnosti kroz tečajeve upravljanja kapacitetima u kriznim situacijama, volonterskom akcijom, završnim vježbama, umrežavanjem i razmjenom iskustava s različitim sektorima osigurat ćemo da članovi naše udruge steknu nova znanja i vještine kako bi u kriznim situacijama lokalna zajednica imala adekvatnu podršku naše udruge, napominje Josip Katuša voditelj projekta.

Vrijednost projekta iznosi 53.331,00  €/401.822,41 HRK a bespovratna sredstva osigurana su iz Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda (85 %) odnosno 45.331,35 €/341.549,05 HRK  i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) odnosno sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 7.999,65 €/60.273,36 HRK.

Razdoblje provedbe projekta je 12 mjeseci, projekt je započeo 27. srpnja 2022. i traje do 27. srpnja 2023.

Za više informacija o projektu kao i terminima navedenih tečajeva informirajte se na internet stranici projekta https://ocd.bik.hr/  ili pošaljite upit na e-mail adresu podrska.udruge.bk@gmail.com

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge studenata Bukovice i Kotara.


Reci što misliš!