Biznis

u pet zemalja

Nastavljeni nastupi Turističke zajednice Zadarske županije na važnim turističkim sajmovima

Nastavljeni nastupi Turističke zajednice Zadarske županije na važnim turističkim sajmovima

Nastavljena je sezona sajamskih nastupa Turističke zajednice Zadarske županije na važnim turističkim sajmovima u Finskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Belgiji, te prezentacija u Luksemburgu.

Nakon odrađenih značajnih kamping sajmova u Nizozemskoj i Njemačkoj – Vakantierbeurs i CMT, nastavila se sezona sajamskih nastupa Turističke zajednice Zadarske županije.

Tako su krajem siječnja odrađeni sajmovi MATKA u Helsinkiju, New York Travel Adventure Show u New Yorku, a također je obavljena prezentacija u Luksemburgu. Upravo su u tijeku sajmovi Destinations u Londonu i Vacances u Bruxellesu, a na kojima također nastupa Turistička zajednica Zadarske županije.

Na sajamu MATKA u Helsinkiju koji se održao se od 19. do 22. siječnja Turistička zajednica Zadarske županije je nastupila zajedno s partnerima, županijskim turističkim zajednicama Dalmacije i Like, dok je na sajmu New York Travel Adventure Show u New Yorku nastupila u okviru štanda Hrvatske, zemlje parnera. Na sajmu NYTAS koji se održao od 28. do 29. siječnja TZ Zadarske županije se predstavila zajednio s Turističkom zajednicom grada Zadra.

Pored toga, odrađena je i prezentacija Turističke zajednice Zadarske županije u Luksemburgu, a u organizaciji Hrvatske turističke zajednice odnosno Predstavništva HTZ-a za zemlje Beneluksa.  Prezentacija je odrađena u suradnji s najvećim luksemburškim turoperatorom Luxairtoursom, a  održala se 24. siječnja, te joj je nazočilo preko 130 putničkih agenata iz Luksemburga i okolnih zemalja koje mu gravitiraju, poput Njemačke, Francuske i Belgije.

Do nedjelje traju još dva sajma, a koja se upravo održavaju i to od 2. do 5. veljače i na kojima Turistička zajednica Zadarske županije nastupa zajedno s partnerima, županijskim turističkim zajednicama Dalmacije i Like i to Destinations u Londonu i Vacances u Bruxellesu.

Još do kraja veljače slijede nastupi na sajmovima u Italiji, u Milanu – Borsa Internazionale del Turismo;  u Belgiji, u  Gentu – Fiets en wandelbeurs; u Njemačkoj, u Münchenu – Freizeit Reisen Erholung  i u Nizozemskoj, u Utrectu - Fiets en wandelbeurs.

Povodom ovih sajamskih nastupa direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija je izjavila: „Ohrabruju povratne informacije sa održanih sajmova na kojima Turistička zajednica Zadarske županije nastupa na tržištima koja su za Zadarsku županiju ključna, jer ukazuju na veliki interes stranih gostiju za dolazak u našu destinaciju“.

Zaključila je „kako se za godinu pred nama u potpunosti očekuje povratak turizma na predpandemijske razine i to u svim segmentima, a Zadarska županija svakako ima razloga za optimizam“


Reci što misliš!