Biznis

u Rijeci od 9. do 11. ožujka

Prvi regionalni Weekend sa ženskim predznakom

Prvi regionalni Weekend sa ženskim predznakom

Women's Weekend u Rijeku dovodi Maju Göpel, Renatu Salecl i Milenu Radulović!

Regionalna konferencija Women's Weekend ove će godine po prvi puta okupiti istaknuta imena regionalne i svjetske scene s ciljem poticanja procesa povezivanja i osnaživanja žena, kao i davanja doprinosa ostvarivanju stvarnih pomaka u pronalaženju odgovora na otvorena pitanja.

Kroz brojna predavanja, panele, radionice i one-on-one razgovore posjetiteljice i posjetitelji u Rijeci će imati priliku čuti inspirativne priče iz cijelog niza područja, od politike, biznisa, lifestylea, IT-a, ljepote do zdravlja, o kojima će govoriti vodeće domaće i svjetske opinion makerice. 

Zašto su žene i dalje nedovoljno zastupljene u tijelima odlučivanja u politici i biznisu? Koji su izazovi s kojima će se liderice suočiti u 2023. i kako ih prevladati? Jesu li žene u dovoljnoj mjeri zastupljene na vodećim pozicijama u medijima i imaju li moć utjecati na promjene?

3bfd8d9a57ede2630820b21387618dcb.jpg?v=2Mogu li danas žene imati sve - obitelj, karijeru i vrijeme za sebe? Ovo su samo neka od aktualnih pitanja na koja će odgovore dati poznate poduzetnice, političarke, glumice i influencerice na konferenciji koja će se održati od 9. do 11. ožujka na dvije riječke lokacije - u prostoru hale Exportdrva, te u Hilton Costabelli Rijeka Spa & Beach Resortu.

Namjera Women's Weekend konferencije je povezati žene iz različitih industrija i društvenih sfera, osnažiti položaj žena i podsjetiti da je važno u užurbanim rasporedima naći vrijeme za sebe.

9380d4b66f0cad91e0529fb2eca0e26c.jpg?v=2Women's Weekend je nastao prvenstveno kao potreba, a onda i ideja da na jednom mjestu okupimo inspirativne i zanimljive žene iz različitih profesija i biznisa, kako bi se umrežile i razgovarale o temama koje smatramo važnima. Women's Weekend je platforma koja napokon stavlja žene u prvi plan, zbog čega nam je bilo važno da s nama budu i poticajne žene iz regije, ali i iz svijeta.

Ponosna sam jer ćemo upravo na našoj konferenciji čuti i Renatu Salecl, Maju Göpel, kao i brojne druge žene, naravno, uz poziv i priliku da o svim otvorenim pitanjima progovore i muškarci. I to sve u Rijeci, jednom od rijetkih gradova ženskog roda.“, izjavila je direktorica programa i organizatorica Nevena Rendeli Vejzović. 

5fe6ae5bedceb879510339d8be400179.jpg?v=2Politička ekonomistica Maja Göpel, autorica bestsellera „Poziv na novo promišljanje svijeta“, počasna profesorica na sveučilištu Leuphana u Lüneburgu i jedna od najistaknutijih njemačkih ekonomistica, zatim ugledna slovenska filozofkinja i sociologinja, a svojevremeno i slovenska znanstvenica godine, Renata Salecl te srpska glumica i aktivistica Milena Radulović čija je priča potresla cijelu regiju, samo su neke od govornica koje će nastupiti u sadržajnom programu prvog regionalnog Women's Weekenda.

Osim predavanja, panela, one-on-one razgovora, Women's Weekend će biti i mjesto za relaksaciju i odmor u tjednu kada obilježavamo Dan žena.

Nemojte propustiti biti dijelom prvog Women's Weekenda! Klikom na womensweekend.eu/ulaznice/ osigurajte na vrijeme svoje ulaznice po early bird cijeni 1 + 1 koje su dostupne do 1. veljače, a smještaj možete rezervirati ovdje.

Sve o Women’s Weekendu pratite i putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn.

Vidimo se u Rijeci od 9. do 11. ožujka!


Reci što misliš!

 Izdvojeno