Biznis

Adventska radionica

Sljubljivanje vina i paškog sira prava je vještina, ali može se naučiti

Sljubljivanje vina i paškog sira prava je vještina, ali može se naučiti

U organizaciji Udruge proizvođača paškog sira otoka Paga održala se Adventska radionica sljubljivanja Paškog sira s vinima Hrvatske pod stručnim vodstvom predavačice Manuele Plohl.

Posjetitelji su uživali u vinima vinarije Boškinac, Vina otoka Paga, vinima Degarra, KER-VIN, vinima Bora, vinima Jagunić i Fakin vinima koja su se uparivala sa sirevima Paške sirane, sirane Gligora i sirane Mih.

Radionica je bila edukativna i zabavna, a posjetitelje je oduševila stručnost predavačice Manuele Plohl koja s tolikom ljubavlju i strašću prenosi svoje zaista veliko znanje o vinima.

ee82fa4165ca22f068f23886ac92c4a1.jpg?v=2Događaj je bio u restoranu Riva u Novalji, a odvio se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Novalje i Klastera Hrvatskog otočnog proizvoda.

„Mislimo da su ove radionice odlična stvar za promociju otoka Paga kao vrhunske gastronomske destinacije. Pag je otok koji je zaista interesantan u gastronomskom smislu. Imamo čak tri zaštićena poljoprivredna proizvoda; sir, sol i janjetinu. Često nas pitaju kako sljubiti naše sireve s vinima, koje vino ide najbolje uz Paški sir. Ove radionice su odlična prilika za naučiti nešto više o toj temi, ali i za širenje lijepe gastro priče koju otok Pag ima.“

Udruga proizvođača paškog sira okuplja 12 proizvođača s otoka Paga.

Nositelj je oznake izvornosti za Paški sir, kojom se štiti ime i naziv Paški sir od zlouporabe i patvorenja što znači da samo njih 12 može prodavati sir pod njegovim imenom.

To su : Paška sirana, sirana Gligora, sirana Mih, sirana Puđa, Opg Tomislav Vidas, Opg Krunosolav Vidas, Obrt A& S, Opg Emil Oštarić, Opg Branimir Čemeljić, opg Franjo Zubović, Opg Figurica, Opg Domagoj Škoda.


Reci što misliš!