Biznis

48 SATI

Četrnaesti godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika ovog tjedna u Petrčanima, stižu i dva ministra

Četrnaesti godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika ovog tjedna u Petrčanima, stižu i dva ministra
Press

Četrnaesti godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 SATI, održat će od 23. do 25. studenoga u Zadru (Falkensteiner Punta Skala, Petrčane).

Organizatori susreta su Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i poslovni tjednik Lider, a glavne teme o kojima će se razgovarati na ovogodišnjem susretu su: upravljanje imovinom, participativno budžetiranje jedinica lokalne samouprave, digitalna i transparentna iskustva gradova, e-mobilnost u javnom gradskom prometu, energetski izazovi i klimatske promjene te gospodarenje otpadom.

U panel raspravama će sudjelovati gradonačelnici Rijeke, Dubrovnika, Karlovca, Zaprešića, Pazina, Pakraca, Bjelovara, Samobora, Varaždina i Cresa. 

Susret i ove godine okuplja one čija suradnja je presudna za razvoj i napredak lokalnih zajednica – gradonačelnike, poduzetnike te predstavnike Vlade. Očekuje se sudjelovanje oko 350 predstavnika lokalne samouprave i gospodarstva, od kojih je 70 gradonačelnika, a sudjelovanje su najavili Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave i Ivan Paladina, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

„Energetska kriza potaknula je sve dionike da razmišljaju o alternativama. Stoga smo veliki dio programa Susreta posvetili upravo zelenim i održivim politikama, korištenju alternativnih izvora energije i energetskoj neutralnosti. Gradovi će također predstaviti iskustva u transparetnosti i uključivanju građana u odlučivanje kroz zajedničko planiranje proračuna. Vrlo važna tema je i upravljanje državnom imovinom koja će biti ključna u nadolazećem razdoblju.“ Izjavio je Željko Turk, predsjednik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i gradonačelnik Zaprešića.

Cilj skupa je raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja lokalnih jedinica te predstaviti uspješne primjere i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.


Reci što misliš!