Biznis

nije loša ideja

Renault vraća legendarnu “četvorku“

Renault vraća legendarnu “četvorku“
RTL

Kao što je već bilo najavljeno, Renault je nakon “petice” odlučio oživiti i kultnu “četvorku”. Iako su mnogi prvu generaciju Kangooa doživljavali kao povratak Renaulta 4, prava reinkarnacija modela dogodit će se tek sada.

Točnije, dogodit će se 17. listopada, kada će Renault na 89. Pariškom salonu automobila predstaviti konceptni model dizajnerski utemeljen na originalnom R4. U Renaultu su zasad tajnoviti pa otkrivaju tek kako je ekipa dizajnera okupljena pod vodstvom Gillesa Vidala, potpredsjednika Renaultovog odjela dizajna, osmislila konceptni automobil.

Njime se obilježava i 25. godišnjica humanitarnog relija 4L Trophy pa kažu kako će se svidjeti i mlađim generacijama.

Objavljene skice otkrivaju prepoznatljivu siluetu “četvorke” s osvijetljenim stražnjim bočnim staklom. Za razliku od originala, automobil sada dolazi s ogromnim terenskim gumama i krovnim nosačima. Sudeći po tome, vjerojatno se radi o konceptu za avanture izvan asfalta.

Novi Renault 5 na tržište dolazi 2025. godine, dok će crossoverski orijentiran R4 vjerojatno stići nakon toga. I dok se original mogao podičiti skromnim dimenzijama i slabašnim, ali nepoderivim benzincem, novi bi model mogao biti daleko kompleksniji i modno osvješteniji automobil. Mnogi očekuju automobil veličine Dustera s električnim pogonom i relativno visokom cijenom. I vjerojatno nisu daleko od toga, prenosi Index.


Reci što misliš!