Biznis

dobra posezona

Svi vole doći na škoj: Kamp u Ugljanu otvoren sve do kraja listopada

Svi vole doći na škoj: Kamp u Ugljanu otvoren sve do kraja listopada
booking.com

Posluje tek dvije i pol godine, ali se svojom ponudom na 55 parcela koja uključuje povrtnjake za goste, bazene, plažu za kućne ljubimce, fitness prostore i slično, uspio pozicionirati na zahtjevnom tržištu. Uskoro će dio gostiju uključiti i u berbu maslina.

U odličnoj turističkoj sezoni jedan od aduta su hrvatski kampovi, koji odlično posluju. Od početka godine promet im je za čak 8% veći nego rekordne 2019. Sezonom ali i najavama za posezonu zadovoljni su i u Camping resortu Ugljan, jednom od većih kampova na zadarskim otocima. Izuzev paških kampova, jedini je to otočni poslovni subjekt ove vrste sa 4 zvjezdice, a ove je sezone zabilježio najveće povećanje u broju noćenja među turističkim subjektima na Ugljanu i Pašmanu. 

Trenutačno u kampu u Ugljanu boravi 120-ak gostiju, a namjeravaju ostati otvoreni sve do 1. studenog. Posluje tek dvije i pol godine, ali se svojom ponudom na 55 parcela koja uključuje povrtnjake za goste, bazene, plažu za kućne ljubimce, fitness prostore i slično, uspio pozicionirati na zahtjevnom tržištu. Uskoro će dio gostiju uključiti i u berbu maslina.

Poslovanje komentira suvlasnik Mirko Bacalja: 

“Prošle godine do sredine rujna smo imali 25 tisuća noćenja, ove godine imamo već 31 000 noćenja, sezona je izvanredna i po prihodima i po svemu. Za dva tjedna krećemo u berbu maslina, imamo prijatelje iz Slovenije i Hrvatske i s njima beremo masline i bit ćemo otvoreni do kraja listopada.”

Koji su nedostaci sezone? Ove je godine bilo problema zbog suše pa je ulaganje u poboljšavanje vodoopskrbe Ugljana prioritet, kaže mladi otočni poduzetnik a smatra i da treba usavršiti odnosno mijenjati sustav obrazovanja turističkih djelatnika, jer je problem nedostatka radne snage u turizmu sve veći.

 


Reci što misliš!