Biznis

Dobre vijesti s Višnjika

Zahvaljujući centru Višnjik , Zadar sve više prepoznat i kao sportsko - rekreacijska destinacija

Zahvaljujući centru Višnjik , Zadar sve više prepoznat i kao sportsko - rekreacijska destinacija
Sc Visnjik

Razni klubovi s kontinenta tu često znaju odraditi pripreme i to izvan ljetne sezone, sadržaj koriste i strani rekreativci, a tu je i sve veći broj sportskih natjecanja koje je ranije zaustavila pandemija.

Višenamjenska sportska dvorana i zatvoreni bazen perjanica su Višnjika koji je posljednjih godina dobio uređene atletske staze, nogometna i košarkaška igrališta, tu je i nekoliko vanjskih terena sa raznim spravama za vježbanje, nakon uspješne organizacije Davis kupa - niknulo je i desetak novih teniskih terena... koji su gotovo redovito popunjeni. Ovih dana dovršavaju se i novi tereni za sve popularniji sport na svijetu koji kombinira tenis i skvoš. Priča će biti zaokružena nakon gradnje hotela i otvorenog bazena - kaže nam direktor Višnjika Denis Karlović koji u sportskom turizmu vidi velik potencijal : "Sportski centar se razvija u dva pravca, jedan je da se svim građanima grada Zadra omogući sport i rekreaciju na jednoj svjetskoj razini, a s druge strane da kroz infrastrukturu ŠRC-a Višnjik promoviramo Zadar kao jedan od centara razvoja sportskog turizma.

“Hrvatska odbojkaška reprezentacija napravila je u gradu Zadru šestdeset tisuća noćenja, i sad ovo upravo završeno europsko prvenstvo u mažoret sportu imalo je preko četiri tisuće natjecatelja i tri tisuće u pratnji osoba, znači imamo sedam tisuća ljudi koji su tu došli i napravili su u tom vikendu preko 20 tisuća noćenja, i to su zaista impresivne brojke ne računajući promociju Zadra kroz te velike sportske priredbe", izvjestio je Denis Karlović, direktor ŠRC-a Višnjik.

Naravno, priredbe ne moraju imati sportski predznak, u rujnu se, već je poznato, vraća Infobip - konferencija iz IT sektora zbog koje u Zadar prošle godine stiglo 3 tisuće posjetitelja.


Reci što misliš!