Biznis

#htz

Glavna turistička kampanja za ljetnu sezonu na 14 tržišta

Glavna turistička kampanja za ljetnu sezonu na 14 tržišta
Bojan Bogdanić

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je glavnu, pozivnu brend kampanju „Your Life, Your Time, Your Experience.“ na 14 emitivnih tržišta

Kampanja ima za cilj ima promociju glavnog dijela turističke sezone, odnosno poticanje inozemnih gostiju na dolazak u Hrvatsku tijekom glavnih ljetnih mjeseci. Kampanja, koja će biti aktivna do kraja srpnja, provodi se na tržištu Njemačke, Slovenije, Austrije, Italije, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Mađarske, Francuske, Nizozemske, Slovačke, Švedske, Švicarske i Belgije. 

"Aktivnosti u sklopu kampanje provodimo na najgledanijim TV kanalima te najčitanijim portalima i tiskovinama na svakom pojedinom tržištu, ali i kroz društvene mreže, vanjsko oglašavanje na billboardima, digitalnim panelima i javnom prijevozu. Kroz svibanj i lipanj očekuju nas press konferencije i posebne prezentacije u Bratislavi, Beču i New Yorku koje će ususret glavnom, ljetnom dijelu turističke godine, uz glavnu brend kampanju, Hrvatskoj osigurati dodatnu vidljivost i promociju" - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

Dodajmo kako je za potrebe ove kampanje kreirano 14 posebnih promotivnih video spotova u trajanju od 30 sekundi, a koji će biti korišteni za oglašavanje na online kanalima. Turistički proizvodi koji se oglašavaju kroz kampanju posebno su prilagođeni preferencijama svakog pojedinog tržišta, odnosno radi se o najčešćim motivima dolazaka u Hrvatsku. Tako su primjerice, uz sunce i more, na tržištu Francuske posebno naglašeni kultura i nautika, u Poljskoj prirodne ljepote i aktivni odmor, u Nizozemskoj kamping, u Švedskoj eno-gastronomija i nautika, itd. Kroz cijelu kampanju isticat će se i posebna oznaka održivosti hrvatskog turizma Croatia, naturally yours. Oblik znaka predstavlja godove na drvetu, odnosno sklad i prožimanje plave i zelene Hrvatske u održivom turizmu.

"Vjerujem da ćemo ovom kampanjom dodatno potaknuti interes turista da u nadolazećim mjesecima upravo Hrvatsku izaberu kao svoju idealnu destinaciju za putovanje. Po mjeri svakog tržišta kreirana je jedinstvena promocija u kojoj osim već poznate ponude želimo dodatno istaknuti sve one vrijednosti kojima turistima pružamo autentični sadržaj i doživljaj cijele destinacije - od gastronomskih užitaka do lokalnih običaja i kulturne baštine" - zaključila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 


Reci što misliš!