Biznis

priče s enogastro eventa

Probali smo najbolju pačju paštetu na hrvatskoj delikatesnoj sceni

Bili smo na jednom od najvažnijih susreta enogastronomije - Wine Enogastro Vip event svoju je turneju Hrvatskom započeo baš u Zadru, točnije, u predivnom ambijentu Fortis kluba u sklopu Falkensteiner resorta na Punta Skali.

Okupljanje je to vinskih, gastronomskih i ugostiteljskih znalaca. I sami smo se uvjerili, baš kao i prošle godine, radi se o projektu koji raste i dokazuje koliko su važni dionici naše turističke priče, jer osim sunca i mora, nuditi doživljaj je izuzetno važno.

U tom smislu, doživljaje smo potražili na štandovima brojnih izlagača koji su nam predstavili svoja najbolja vina, pjenušce, gin, pršut, sir, ulja...

Na štandu PG Orehovec nismo mogli odlučiti što ćemo prvo probati - savršene kraljevske paštete.

Rapsodija kremastog okusa, delikatesne pačje paštete dolaze u više varijanti.

Probali smo onu s maslacem, tartufima i bućinim uljem i uvjerili se u kvalitetu okusa. Kruh nam nije trebao!

95317ef0c197973125e6ffa78a1073d3.jpg?v=2Inače ovo poljoprivredno gospodarstvo posjeduje jednu od najvećih farmi pataka u Hrvatskoj.

Zapošljavaju preko 50 ljudi.

Uz uzgoj otvorili su vlastitu klaonicu.

A ove podravske patke postale su kraljevske. Royal Duck brend je premium pačjih proizvoda PG-a Orehovec, a obuhvaća pačje paštete Dux, sušena pačja prsa LeDame. U paleti proizvoda ovoga gospodarstva su i pačja i guščja mast.


Reci što misliš!