Biznis

ANSWEAR.HR

Vrste novčanika - kako odabrati muški ili ženski novčanik?

Vrste novčanika - kako odabrati muški ili ženski novčanik?

Svi koristimo novčanike. U njih stavljamo novčanice, kovanice, kreditne i darovne kartice, slike najmilijih, kupone za popust i druge sitnice. Upravo zbog toga u novčaniku je često nered i teško je pronaći ono što tražite.

Odabir novog novčanika nije lak zadatak, jer je osim njegove funkcije važan i izgled. S obzirom na to da na tržištu postoji mnoštvo različitih proizvoda, pogledajte široku ponudu novčanika na platformi answear.hr i olakšajte si izbor.

O čemu treba voditi računa prilikom odabira novčanika?

Novčanik nije samo predmet koji služi tome da imate gdje odložiti svoje papirnate novčanice i kovanice već je i elegantan modni dodatak koji govori o stilu i ugledu svog vlasnika. Vrlo je važno da bude izrađen od kvalitetnog i čvrstog materijala: prirodne ili dobre umjetne kože, antilopa ili odgovarajuće tkanine, ali i bojom mora odgovarati stilu osobe koja ga nosi. Prilikom odabira novčanika mora se voditi računa o njegovoj veličini koja također mora biti prilagođena životnom stilu i navikama svake osobe. 

Tražite muški novčanik koji je kompaktan i elegantan?

Odabir novčanika prije svega ovisi o životnom stilu pojedinca. Postoji klasična podjela muških novčanika na one manje koji se preklapaju napola i imaju dovoljno mjesta za novčanice, kartice i dokumente te na veće i funkcionalnije modele koje je moguće tri puta preklopiti ali unatoč tome možda neće stati u baš svaki  džep. Postoje i muški novčanici za one koji vole sportski stil s pretincima s obje strane.

Muškarci koji vole street style mogu izabrati tanje novčanike s elastičnom trakom za dodatnu sigurnost ili card novčanike u kojima će biti pohranjene samo kartice. Većina muškaraca odlučuje se za one klasične koji su obično izrađeni od kože i presavijaju se. Tu su i novčanici za posebne prilike, poput putnih novčanika, koji osim novčanica i kovanica omogućuju i pohranu kartica, putovnica i drugih važnih dokumenata.

U ponudi novčanika na answear.hr mogu se pronaći i modeli s kopčom za pričvršćivanje na traperice, za one koji vole ležerniji stil. Što kažete na novčanik s privjeskom iz kolekcije Guess koji ima džep za kovanice sa zatvaranjem na druker?

Onim muškarcima koji vole lijepo dizajnirane i moderne novčanike, svakako će se svidjeti novčanik s vrlo tankim aluminijskim kućištem Cardprotector koji štiti kreditne kartice od lomljenja ili savijanja.

Ženski novčanik: Kako odabrati pravi?

Dok odabiru torbice uvijek pridajemo veliku pozornost, često zaboravljamo da je i novčanik modni dodatak te da ne mora biti uvijek klasično crn, može biti primjerice i u vedroj pastelnoj nijansi te ukrašen printovima! 

Zbog različitih potreba postoji mnogo različitih novčanika – od malih koje možemo staviti u džep, do velikih koji nam gotovo zamjenjuju torbicu. U posljednje vrijeme žene se vole koristiti većim novčanicima, koji su ujedno i lijep modni dodatak. 

Želite li imati elegantan novčanik koji će biti dovoljno velik da u njega pohranite dokumente, odaberite klasični dizajn u tamnijim nijansama.  Ako ste po prirodi razigranija osoba, a volite i živahniju odjeću i modne dodatke, onda će vam se svakako svidjeti novčanik u tamnoružičastoj nijansi iz kolekcije brenda Desigual s uzorkom. I ne samo da je sladak, već je i srednje veličine pa ćete u njega moći staviti ono što vam treba. 

U slučaju da više volite boje nego uzorke, novčanik možete odabrati i u zanimljivim bojama. Koju ćete odabrati,ovisi o vama, ali možemo vam šapnuti da su trenutačno najmodernije sve nijanse od ružičaste do tamnocrvene.  Ako ste smireniji i suzdržaniji i kunete se u klasične, mirne komade, novčanik u prirodnim tonovima kože svakako će vam se svidjeti. Ne samo da je atraktivan, već ima i dovoljno prostora za pohranu novca i dokumenata. Mnoge žene imaju više od jednog novčanika; osim većeg u koji spremamo gotovinu, upotrebljavamo i novčanik za kartice ili kovanice.

Postoje i vrlo mali, tanki novčanici dizajnirani za spremanje osobne karte, kreditnih kartica i gotovine, a možda i ključa. Pogodan je za žene koje ne žele sa sobom nositi ništa debelo i glomazno. 

S obzirom na to da na tržištu postoji cijelo mnoštvo različitih proizvoda, pogledajte široku ponudu novčanika na https://answear.hr/k/zene/dodaci/novcanici i olakšajte si izbor. Možda ćete među njima pronaći onaj koji ste cijeli život tražili.


Reci što misliš!