Biznis

Taste the Mediterranean

Raskoš mediteranske gastronomije predstavljena na festivalu u Splitu

Raskoš mediteranske gastronomije predstavljena na festivalu u Splitu

U Splitu od srijede 6. listopada do subote 9. listopada održan je 9. međunarodni festival Taste the Mediterranean, koji je okupio 25 vrhunskih svjetskih i domaćih chefova čiji su restorani nagrađeni Michelinovim zvjezdicama i Gault&Millau tokama.

Split je kao autentično mediteransko središte pokazao širok raspon svoje gastronomske ponude - Festival je započeo fine diningom, proširio se na gradske konobe i restorane, a završio u magičnom krajoliku Omiša i kanjona Cetine, gdje su strani chefovi i gosti festivala u Arsana Tasting House i Radmanovim mlinicama otkrivali tradicionalne dalmatinske specijalitete.

U splitskim restoranima Dvor, Kadena, Kinoteka, Hotel Park, Zora bila i Zrno Soli gostovali su chefovi iz sedam zemalja te zajedno sa chefovima domaćinima pripremili gala večere od šest i više slijedova praćene vrhunskim vinima.

Koktel Taste the Mediterranean by Botanist, u kišnu večer razvedrio je uzvanike Festivala. Ekskluzivnu gozbu na večeri otvorenja u splitskoj ribarnici pripremio je chef Zlatko Marinović Noštromo, čiji su originalni recepti sljubljeni s vinima Vinarije Krauthaker.

U Hotelu Park chef Goran Šikić i chefica Maria Jimenez Latorre predstavili su bogatu španjolsku gastronomiju.

Mediteranske specijalitete chefa Brace Sanjina i gostujućih chefova Lionela Levyja, Fabricija Vežnavera i Clementa Higginsa u restoranu Kadena izvrsno su popratila vina istarske Vinarije Degrassi. Večera s potpisom chefa Hrvoja Zirojevića, Laetitije Visse i Antonyja Germanija u restoranu Dvor bila je sljubljena s vinima Vinarije Tomić. U restoranu Kinoteka stolovali su chef Marko Đurašević i gosti - chef Michael Gollenz i chef Ippei Uemura, a pila su se talijanska herojska vina.

Sudionike Festivala u restoranu Zrno Soli ugostio je chef Stjepan Vukadin, a gosti su mu bili chefovi Anastasios Paraskevaidis, Jure Tomič i Claude Krajner. U restoranu Zora bila domaćini Sandra i Dane Tahirović ugostili su chefove Coline Faulquier i Denija Srdoča, te vinariju Galić.


Reci što misliš!