Biznis

nakon sastanka

Postignut dogovor: Potpore tvrtkama s barem 70 posto cijepljenih

Postignut dogovor: Potpore tvrtkama s barem 70 posto cijepljenih
Željko Lukunić/PIXSELL

Predstavnici vlade danas su ponovno razgovarali sa socijalnim partnerima, sindikatima i poslodavcima, o vezivanju mjera za očuvanje radnih mjesta s cijepljenjem.

Dogovoreno je da bi taj prag trebao biti 70 posto cijepljenih u tvrtki. Predstavnici tvrtki su rekli da će to relativno jednostavno dosegnuti, javlja RTL.

“Došli smo do toga da bi taj kvalifakcijski prag, da ga tako nazovem, trebao biti 70 posto cijepljenih. U jednoj takvoj tvrtki, čiji su predstavnici danas bili na sastanku, i koja dolazi iz ugroženog sektora rekli su da će oni to relativno jednostavno dosegnuti”, rekao je nakon sastanka glavni direktor HUP-a Damir Zorić.

"Složili smo se u mnogočemu. Ove mjere su nesvrhovite jer se odnosi na svega 110.000 radnika koje primaju potpore. Ako je njih 40 posto cijepljeno, ostaje 60.000 ljudi, a mi moramo cijepiti još dva milijuna ljudi. Nužno je obuhvatiti tijelu populaciju. Otvoreno se razgovaralo i o obaveznom cijepljenju, i to postoji u Ustavu. Svi sudionici smo zagovornici nekakvih obaveznih mjera.  Čini nam se da nećemo moći izbjeći obavezno cijepljenje", rekao je Vilim Ribić.


Reci što misliš!