Biznis

#ponos

Dubrovnik Republic gin treću godinu za redom zvijezda u Londonu!

Dubrovnik Republic gin treću godinu za redom zvijezda u Londonu!

Dubrovnik Republic gin koji se radi u malom ali vrijednom pogonu u Zadru treću godinu za redom zvijezda je hrvatskih ginova u Londonu!

Na natjecanju World Gin Awards u Londonu dobio je vrijedno priznanje u kategoriji Best Croatian London dry gin.

- Svim klijentima i partnerima veliko hvala, poručuje tim koji stoji iza ovog proizvoda.

Zadarski gin jedinstvene recepture kojega proizvodi Mario Matoševićpod nazivom "Dubrovnik Republic" često nazivamo i gosparski craft gin - i prava je mala Dalmacija u boci. 

- Od prvog do zadnjeg koraka u proizvodnji trudimo se voditi najvišom mogućom kvalitetom i vjerujemo da se to stvarno može kušati.

Pitate se koji su to dalmatinski sastojci?

Kleka, motar, crvena naranča, smilje, ovaj gin izaziva nepce i emocije.

Motar je na pučini bio glavni izvor vitamina C na jedrenjacima Dubrovačke Republike koji su putovali na brojne trgovačke i diplomatske misije. Danas ga se ponekad koristi kao dodatak u salatama, za jela s inćunima, maslinama i kruhom. 

Kao temelj tradicionalnog, londonskog stila, za suhi gin koristi se borovicu vrhunske kvalitete. Borovica iz Zadra među najboljima je u svijetu (Willkie, Boruff i Althausen: "Kontroliranje ginskog okusa", 1937.) Uzgaja se na padinama planine Velebit, savršen je spoj sunca, vjetra i hladnih noći.

Gin se ''kuha'' u bakrenoj ručno rađenoj peći. 

Plasirao se u Njemačku, Austriju, a u Hrvatskoj ga nude brojni ugostitelji, hoteli, možete ga naći u Intersparu i Kauflandu.

Da se radi o vrhunskom proizvodu svjedoče i nagrade poput zlata na ISCRO 2018, priznanje Top 16 na Gin Guide Awards u Londonu, zlato u Santa Rose, California, zlato na World Gin Awards 2019 i 2020 u London i bronca na Craft Spirits Award 2019 te srebro 2020 u Berlinu.

 

 


Reci što misliš!