Biznis

naši školji

Projekt Zaželi: U Preku i Kalima zaposleno pet žena

Projekt Zaželi: U Preku i Kalima zaposleno pet žena
Naši školji

Dva tjedna nakon potpisivanja prva tri ugovora, u vijećnici Općine Preko danas su potpisana još preostala dva u sklopu projekta „Otočka žena“ koji se provodi kroz program zapošljavanja žena “Zaželi– faza II”.

Ugovori o zapošljavanju pet žena, četiri iz Preka i jedne iz Kali, potpisani su na godinu dana, svaka zaposlenica pružat će besplatnu pomoć u kući za šestero korisnika s područja Općine Preko, a radni odnos za prve tri žene počeo je 1. veljače, a preostale dvije 15. veljače.

Besplatna pomoć uključuje dostavu namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.

Općinski načelnik Jure Brižić istaknuo je da je projekt “Otočka žena” sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, za što je Općina Preko dobila bespovratnih 464.300 kuna.

- Zadovoljni smo što je uspješno završena prva faza projekta, zapošljavanje pet žena, od kojih su tri već započele s obukom i poslovima pomoći u kućanstvima, a preostale dvije zaposlenice iz Preka počinju 15. veljače i s edukacijom i s poslom, dodao je.

Edukacija se održava u POU Dom na žalu, a provodi je Pučko otvoreno učilište Prizma iz Zadra. Trajanje programa je 500 sati, a očekivani rezultati nakon provedbe edukacije su stečena znanja i vještine za zanimanje njegovateljice, što će omogućiti povećavanje kompetencija kako bi radnice bile konkurentnije na tržištu rada.

Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Zadra nova kroz projekt „Zadra nova za vas“ financiran iz OPKK 2014.-2020.


Reci što misliš!