Biznis

sastanak

Ministrica Nikolina Brnjac pozvala predstavnike turističkih zajednica na suradnju

Ministrica Nikolina Brnjac pozvala predstavnike turističkih zajednica na suradnju

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je održala radni sastanak s predstavnicima županijskih turističkih zajednica. Uz ministricu sastanku je prisustvovala i državna tajnica Sandra Herman te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Ministrica Brnjac zahvalila se prisutnima na dosadašnjem radu te istaknula kako će se ovakve koordinacije održavati češće u svrhu što boljeg implementiranja strateških i operativnih planova. „Vi ste kralježnica našeg sustava. Vjerujem da otvorenim dijalogom i pravodobnom razmjenom informacija, možemo doprinijeti kvalitetnijem i sustavnijem rješavanju izazova u idućem razdoblju“, naglasila je ministrica Brnjac.

Predstavnici regionalnih turističkih zajednica ministrici i suradnicima predstavili su konkretne probleme i sugerirali prijedloge u cilju što kvalitetnije prilagodbe na COVID situaciju, izrazivši zadovoljstvo ovakvim oblikom suradnje. 

Ministrica Nikolina Brnjac istaknula je kako je sada prilika za strateški zaokret, kako u organizaciji turističkog sektora tako i u pronalaženju najboljih rješenja za naredno razdoblje. „Započeli smo inicijalne administrativne korake za izradu dugoročne sektorske strategije pod nazivom Strategija razvoja održivog turizma do 2030. godine. Po prvi puta u postupku smo i izrade Studije utjecaja na okoliš. Dokumenti su to oko kojih je važno postignuti suglasje privatnog i javnog sektora jer će upravo oni odrediti daljnji smjer razvoja turizma“, dodala je ministrica Brnjac. 

Svi sudionici sastanka složni su kako prilika razvoja svakako „leži“ i u korištenju EU fondova, ali i u usklađivanju Pravilnika te pravovremenim smjernicama za provedbu rada i programa kao i o razmjeni iskustva i znanja. 

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozvala je je predstavnike turističkih zajednica na suradnju i proaktivnu komunikaciju.

 


Reci što misliš!