Biznis

nakon sezone

Otok Pag idealno odredište za jednodnevni izlet

Otok Pag idealno odredište za jednodnevni izlet
Dino Stanin/PIXSELL

Na otoku Pagu, prvih dana jeseni, još uvijek boravi zadovoljavajući broj turista, uglavnom iz Poljske, Češke i Mađarske. No, kao što je već uobičajeno, na kraju rujna, najbrojniji su turisti koji dolaze u grupama, u agencijskom aranžmanu.

Radi se o turistima koji obilaze više područja u Hrvatskoj, a otok Pag im je jedno od odredišta i najčešće dolaze na jedan dan, prenosi Radio Pag. 

U nekim turističkim agencijama na Pagu navode kako bi turista bilo više da se nastavio niz sunčanih i toplih dana. No, zbog kiše i pada temperature zraka, mnogi turisti su otišli.

Jedan od problema je i to što je Njemačka, na popis rizičnih područja od korona virusa, stavila i Zadarsku i Ličko-senjsku županiju, dakle, cijeli otok Pag. Zbog toga su otok napustili Nijemci, kao što su, nešto prije, zbog istih razloga, otok masovno napustili Slovenci i Austrijanci.

Premda se u turističkim agencijama procjenjuje kako bi grupe agencijskih gostiju mogle dolaziti na otok Pag tijekom cijelog listopada, to će ovisiti o korona krizi, odnosno mjerama koje će se uvoditi u zemljama iz kojih turisti dolaze na otok Pag.


Reci što misliš!