Biznis

turizam u doba korone

U prvih sedam mjeseci u Kalima 30% manje noćenja turista

U prvih sedam mjeseci u Kalima 30% manje noćenja turista
Tihomir Gržinčić

Prema službenoj statistici eVisitora u Općini Kali je u prvih sedam mjeseci 2020. godine ostvareno oko 30% manje turističkih noćenja u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Ukoliko se uspoređuju turistički dolasci, brojke su još nepovoljnije, pa je tako do 31. srpnja ove godine registrirano oko 36% manje dolazaka u odnosu na isto sedmomjesečno razdoblje 2019. godine.

Točnije, ove godine do 31. srpnja je zabilježeno 2.013 dolazaka turista u Kalima, što je 36,40% manje u odnosu na broj dolazaka do 31. srpnja prošle godine kada je u Kalima registriran 3.165 dolazak turista.

Sličan je omjer i s brojem noćenja, pa je tako do kraja srpnja ove godine u Kalima ostvareno ukupno 18.945 turističkih noćenja ili 29,31% u odnosu na prvih sedam mjeseci prošle godine u kojima je ostvareno ukupno 26.800 noćenja.

Ipak treba istaknuti da su se turističke brojke znatno popravile u odnosu na lipanj kada se činilo da će turista u sezoni zbog epidemije koronavirusa biti još manje. Do kraja sezone u rujnu moguće je da će se brojke još malo popraviti, i razlika u odnosu na prošle godine biti manje izražena.


Reci što misliš!