Biznis

prvi takav u zadarskoj županiji

Viranin Veseljko Orlić ostvario je svoj životni i poslovni san gradnjom turističkog Resorta More u Krčevinama

Viranin Veseljko Orlić ostvario je svoj životni i poslovni san gradnjom turističkog Resorta More u Krčevinama
K.Škrbić

Stranci na otoku Viru najviše i najčešće kupuju, ali domaći investitori najviše grade. Najljepši je primjer takve gradnje Viranin Veseljko Orlić koji je s približno tri milijuna eura uloženog kapitala, kako kaže, ostvario svoj životni san.

Nakon gotovo dvije godine prikupljanja dokumentacije, koja je samo u slučaju potrebe za izdavanje uporabne dozvole težila više od 40 kilograma papira, potom i gradnje koja se pokazala kao pravi pothvat, Orlićev luksuzni Resort More u naselju Krčevine spreman je primiti svoje prve goste. More je prvi virski resort s malim vilama i jedini takve vrste u Zadarskoj županiji, pa predstavlja investiciju koja poput luksuznog stambenog naselja Dalmatian Seaview Residence, predstavlja najviši turistički ili stambeni standard na otoku. 

More je ostvaren kao turistički kompleks koji svojim gostima osigurava potpuni mir i sigurnost, zatim komfor i luksuz, a na 4.400 kvadrata njegove površine nalazi se osam identičnih vila veličine 107 kvadrata s bazenom od 32 kvadrata. 

"Prosječnih 350 kvadrata površine pripada svakoj od osam kuća, ispred kojih se nalaze parkirna mjesta, bazen te vanjski stolovi. Gosti mogu uživati u potpunom komforu", kaže virski poduzetnik predstavljajući svoj projekt. 

Resort je osiguran s 15 nadzornih kamera i okružen decentno izvedenim zidovima, a pored malih vila ima i dvokatnu zgradu recepcije unutar koje se gostima dodatno nudi komfor s wellnessom, saunom ili fitnessom. Uz prostorije za osoblje, peglaonicu te praonicu i sušionicu rublja, zgrada recepcije na katu ima i prostoriju s ekstravagantnim stolom za masažu za koji je Orlić izdvojio više od 150 tisuća kuna, što govori kako se gostima u virskom resortu želi ponuditi najviše i najbolje.  

"Nisam štedio na detaljima, jer svojim gostima želim ponuditi vrhunski smještaj i ambijent. U svaki dio ovog resorta utkana je ljubav prema turističkom biznisu, a velika podrška pri ostvarenju moje životne želje i poslovnog sna bila je supruga Irena s kojom sam dijelio viziju i projekt. Supruga je dala poseban umjetnički ton objektima", ističe Orlić. 

Vile se tako odvojene estetiziranim skulpturama s kamenom u žici, a između njih i unutar resorta posađene su palme, oleandri, grmovi pitospore te posebno atraktivne stare masline koje tijekom noći obasjava podna rasvjeta. Na gornjem dijelu resorta s kojega se pruža pogled na Velebit i stari dio otoka sa zvonikom Župne crkve svetoga Jure, postavljeno je dječje igralište i jedan teren za košarku ili nogomet s reflektorima. Nije se štedjelo niti unutar vila u Resortu More. Svaki objekt tako ima čak tri kupatila i sustav sa tri klima uređaja, dvije velike sobe te dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonom. Sve je do posljednjeg detalja ispunjeno kućnom opremom, bijelom tehnikom, brojnim kućanskim aparatima i raskošnim garniturama za kuhinju. 

"Želio sam na svom rodnom otoku gostima ponuditi nešto više i ljepše, odnosno na vrhunski način sudjelovati u podizanju virskog turističkog standarda i kvalitete. Prošlo je vrijeme kada se gostima za ozbiljan novac nudilo malo i skromno", zaključuje ovaj virski poduzetnik koji je u nazivu prvog virskog resorta s vilama – More – utkao svoju osobnost i poslovnu prošlost. 

More je bio prvi i najpoznatiji virski disko uz koji su odrasle generacije Virana i virskih turista, a s novim Morem Orlić sada plovi ostvarujući svoj životni san.     


Reci što misliš!