Biznis

program zapošljavanja žena

Općina Ražanac zapošljava pet žena u sklopu programa Zaželi

Općina Ražanac zapošljava pet žena u sklopu programa Zaželi
Općina Ražanac

U okviru provođenja programa „Zaželi – zapošljavanje žena“ Općina Ražanac raspisala je natječaj za prijam u radni odnos na puno radno vrijeme u trajanju do 24 mjeseca za žene koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada. Na novootvorenim poslovima će Općina Ražanac zaposliti 5 žena.

Zaposlene žene će pružati potporu i podršku u svakodnevnom životu osobama u starijoj životnoj dobi i osobama u nepovoljnom položaju. U popisu poslova je navedeno: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u održavanju čistoće i pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, te brizi o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji i posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo, te pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Prednost pri zapošljavanju ostvaruju žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi, beskućnice, te žene iz ostalih rizičnih skupina.

Kandidatkinje moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u radni odnos: punoljetnost, osnovno-školsko obrazovanje, najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje, te nezaposlenost bez obzira na duljinu prijave u evidenciji HZZ-a. Natječaj je trenutno raspisan i traje do 5. lipnja 2020.

Načelnik Općine Ražanac je izjavio: Zahvaljujem Vladi RH, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava kao i Hrvatskom Zavodu za Zapošljavanje za ostvarivanje ovog projekta, koji je na dobrobit naših mještana. Projekt „Ražanac – moj dom“ u sklopu programa „Zaželi – zapošljavanje žena“ na prvo mjesto stavlja čovjeka kojemu je naša pomoć najpotrebnija, jer će omogućiti starijem stanovništvu te osobama u nepovoljnom položaju uslugu podrške i potpore izravno u njihovim kućanstvima.


Reci što misliš!