Biznis

#koronavirus

HGK privremeno ukida članarine tvrtkama pogođenim koronavirusom

HGK privremeno ukida članarine tvrtkama pogođenim koronavirusom
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Hrvatska gospodarska komora donijela je odluku o privremenom ukidanju obveza plaćanja članarine tvrtkama kojima je onemogućeno poslovanje.

Odluka je donesena zbog epidemije koronavirusa te odluke Stožera civilne zaštite o ograničavanju rada trgovina, i različitih događanja.

Ovo je situacija u kojoj svi moramo ponijeti teret i pokazati solidarnost. Smanjujemo plaće i odgađamo sve troškove koji nisu neophodni za funkcioniranje. Fokus svih naših aktivnosti je na rješavanju problema poduzetnika. Naše stručne službe dobivaju na tisuće upita dnevno, a kontaktni centar odgovara od 0 do 24. U ovom trenutku HGK je gospodarski stožer zemlje, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Financijska služba HGK napravila je analizu i donijeta je odluka da se za iduća tri mjeseca, odnosno dok god bude potrebno, ovisno o razvoju situacije, ukida članarina za sve poduzetnike koji zbog teške situacije u kojoj su se našli ne ostvaruju prihod.

S obzirom na trenutno stanje ovaj korak je samo logičan nastavak našeg nastojanja da što više olakšamo život poduzetnicima u ovoj krizi, zaključio je Burilović.


Reci što misliš!