Biznis

rukomet, ep 2020

Hrvatski rukometaši doputovali u Graz

Hrvatski rukometaši doputovali u Graz
Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska muška seniorska reprezentacija doputovala je u Graz, gdje je od sutra, 9. siječnja očekuje nastup na Europskom prvenstvu.

Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak u 20:30 sati protiv Crne Gore, a u skupini A još ćemo igrati s Bjelorusijom i Srbijom.

"Crna Gora je jedna odlična ekipa, pobijedili su Dansku, svjetskog prvaka, u Crnoj Gori. Igraju jako agresivnu obranu, tako da ćemo morati biti jako koncentrirani. Prošle godine smo imali jako neugodno iskustvo s Brazilom, i to nam treba biti opomena," kazao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Željko Musa je istaknuo kako Crna Gora igra agresivnu obranu, te da ima odlične šutere.

“Oni igraju agresivnu obranu, pogledali smo nekoliko videa, vidjeli koje su im prednosti, a koje mane. Imaju odlične šutere, morat ćemo obratiti pažnju na to i pomoći našim golmanima da što lakše brane i da imamo što više laganih golova iz kontre i polukontre," poručio je Musa.

“Večeras imamo trening i sastanak, trening će biti taktički u smislu da se pripremimo za Crnu Goru. I sutra naravno pobijediti, izaći krvavih koljena," dodao je David Mandić.

Hrvatska i Crna Gora igraju u 20.30 sati, a u prvom susretu iz naše skupine u 18:15 sastaju se Bjelorusija i Srbija.


Reci što misliš!