Biznis

javni poziv slijedi u novoj godini

Razvojna agencija Grada Benkovca upoznala male i mikro poduzetnike s programima financiranja

Razvojna agencija Grada Benkovca upoznala male i mikro poduzetnike s programima financiranja
GB

U Gradskoj knjižnici u Benkovcu ove srijede Razvojna agencija Grada Benkovca održala je prezentaciju programa kojima je upoznala prisutne male i mikro poduzetnike, nositelje OPG-ova iz benkovačkoga kraja i nositelje turističke djelatnosti s Programima dodjele sredstava za sufinanciranje mikro i malog poduzetništva, poljoprivrede i turizma.

Programe je usvojilo Gradsko vijeće Grada Benkovca na 15 sjednici održanoj 24. rujna 2019. godine, a sredstva za provođenje programa u iznosu od po 300.000 kuna za svaki trebala bi se osigurati na sjednici Gradskog vijeća kroz usvajanje proračuna Grada Benkovca.

Prisutne je pozdravio Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić koji je istaknuo kako Grad prepoznaje potrebe svojih poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika i privatnih iznajmljivača te je usvojio Programe i u proračunu planirao sredstva od po 300.000 kuna po svakom programu.

"Planirana sredstva možda nisu velika ali nakon što budu utrošena moguće je planirati dodatna sredstva, ovisno o interesu i potrebama poduzetnika i poljoprivrednika", kazao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

Zamjenica gradonačelnika Paulina Kulaš rekla je da su ovi Programi nastavak na aktivnosti koje Grad Benkovac provodi i koje su usmjerene na ljudske potencijale, a započeli su kroz Intervencijski plan gdje su za poduzetnike osigurana sredstva u iznosu od 11,9 milijuna kuna. Do sad su putem IP-a utrošena sredstva u iznosu od 7 milijuna kuna s potpisanih 13 ugovora.

Ispred Udruženja obrtnika prisutnima se obratio predsjednik Tomislav Glavić koji je pozdravio pokrenutu inicijativu kojoj je cilj pomoć gospodarstvenicima u smanjenju troškova poslovanja. Ujedno je pozvao gospodarstvenike kojima su Programi namijenjeni da sudjeluju u istima.

Prezentacijom programa navedeno je da će Javni poziv za prijavu na programe u prvom tromjesečju 2020. godine biti objavljena na javno dostupnim mjestima kako bi se na iste prijavio što veći broj zainteresiranih.

Prisutni sudionici su na prezentaciji aktivno sudjelovali u postavljanju pitanja, te izrazili zadovoljstvo uvođenjem programa kao novinu koja dosad nije provođena na području Grada Benkovca.

Od navedenog, najviše pažnje su potaknule mjere za zapošljavanje visokoobrazovanog mladog stanovništva te sufinanciranje poduzetnika početnika i žena poduzetnica.

 

Reci što misliš!