Biznis

19. Međunarodni dani masline Zadar: Novost je proglašenje najbolje maslinarske udruge

19. Međunarodni dani masline Zadar: Novost je proglašenje najbolje maslinarske udruge

Udruga prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije organizira 19. međunarodnu manifestaciju DANI MASLINE 2017. Manifestacija će se održati u sklopu Županijskih dana 2017. 28. & 29. travnja u Zadru i na otoku Ugljanu.

U sklopu manifestacije, Udruga je i ove godine osigurala dovođenje eminentnih stručnjaka koji će na okruglom stolu raspraviti teme od izuzetnog značaja za maslinare i uljare.

U sklopu manifestacije održati će se ocjenjivanje maslinovog ulja i proglašenje najboljih u dvije kategorije: pakovine i otvorena ulja.

Osim toga, po prvi put proglasiti će se i najbolja maslinarska udruga na temelju prosječne ocijene triju najbolje ocjenjenih ulja članova dotičnih udruga.

Za sudjelovanje na 19. međunarodnim Danima masline potrebno je uzorkovati ukupno 1 litru ulja u odgovarajućoj ambalaži (2 x 0,5 litre, tamne staklene boce koje će osigurati organizator). Pakovine se uzorkuju u originalnom pakiranju i originalno zatvorene.

Cijena kotizacije je 200,00 kn što uključuje kemijsku analizu, senzorsku analizu, izradu senzorskog profila u obliku paukove mreže. Kemijsku analizu (Pb, SMK, K-brojeve) raditi će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Zadar a senzorsku analizu ovlašteni kušači maslinovog ulja.

Završna svečanost, dodjela priznanja i proglašenje pobjednika odvijat će se 29. travnja u večernjim satima u J.K. Uskok na Vitrenjaku.

Zainteresirani maslinari i uljari mogu se javiti na mob./tel.: Filip Erceg 099/ 510 91 54, Matko Bačinić 095/ 908 37 31 ili na 023/ 300 856 laboratorij Zavoda. Na temelju iskazanog interesa djelatnici Zavoda će dogovoriti termine uzorkovanja.

Prikupljanje ulja odvijati će se do 31.3.2017. godine, potvrđuje Benito Pucar, predsjednik Udruge prehrambenih tehnologa i nutricionista  Zadarske županije  i predsjednik Organizacijskog odbora 19. međunarodne manifestacije Dani masline Zadar 2017.


Reci što misliš!