Biznis

Maslinarstvo

Tečaj za degustatore maslinovog ulja

Tečaj za degustatore maslinovog ulja

Broj polaznika tečaja ograničen je na 20 i vrlo je brzo popunjen, što govori o velikom interesu za ovu vrstu edukacije

Kao rezultat dugogodišnje suradnje između Komore Ancona i HGK-Županijske komore Zadar, zajednički je organiziran tečaj za degustatore maslinovog ulja u Zadarskoj županiji.

Tečaj će trajati 4 dana, od  2.do 5. travnja 2008., a provesti će ga eksperti panel grupe iz Regije Marche (Ancona).

Ovaj tečaj prvi je korak u formiranju panel grupe - ocjenjivača maslinovog ulja u Zadarskoj županiji.

Regulativa i zahtjevi za formiranje panela propisani su od organizacije IOOC (International olive oil council) i ujednačeni su za sve panele.

Formiranje i certificiranje panela moguće je nakon provedene edukacije. Certifikacija panela isključivo je u nadležnosti organizacije IOOC sa sjedištem u Madridu.

Jedan od predavača na tečaju biti će i gđa. Barbara Alfei, šef panela regije Marche i jedan od najboljih stručnjaka za maslinarstvo; autorica je nekolicine znanstvenih i stručnih članaka i knjiga.

Ostali predavači također su članovi panela regije Marche. Broj polaznika tečaja ograničen je na 20 i vrlo je brzo popunjen, što govori o velikom interesu za ovu vrstu edukacije.

Polaznici tečaja su maslinari, uljari, tvrtke i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Zadarske županije koji imaju interes naučiti sve o degustaciji maslinovog ulja.

Tečaj će se održati u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Zadar u dvorani za sastanke, a započinje u srijedu 2. travnja 2008. godine u 9 sati.


Reci što misliš!