Biznis

Kuhanje

'Zlatna tuna' večeras u hotelu Kolovare

'Zlatna tuna' večeras u hotelu Kolovare

Natjecat će se 15 ekipa, od toga 5 zadarskih, koje će spravljati tri jela - predjelo od mekušaca, glavno jelo od tune i desert od višnje maraške

Večeras će se u hotelu Kolovare, održati degustacija jela i proglašenje pobjednika u tradicionalnom natjecanju u kuhanju 'Zlatna tuna'.

Kao što smo prethodno najavili , natjecat će se 15 ekipa, od toga 5 zadarskih, koje će spravljati tri jela po vlastiom izboru i recepturi, ali sa istim sastojcima. Tako pravila nalažu da predjelo mora biti pripremljeno od mekušaca, glavno jelo od tune, a desert od višnje maraške.

Degustacija će započeti večeras u 20 sati, nakon čega će biti proglašen pobjednik. On će, kao i drugoplasirani i trećeplasirani, biti nagrađen novčanim i sponzorskim nagradama, a bodovi koje osvoje na ovom natjecanju, vrednuju se i za državno natjecanje 'Kristalna kuhača', koje će se održati u siječnju 2009.

Natjecanje organizira Hrvatski savez kuhara, Udruga kuhara Zadarske županije, te Ceh ugostitelja, a suorganizatori su Turistička zajednica Grada Zadra, Turistička zajednica Zadarske županije, Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatska gospodarska komora, te Zadarska županija i Grad Zadar.


Reci što misliš!