Gastro
Počinju Dani gastronomije u Zadru
Srijeda, 18. ožujka je Dan boba. Za 10 sati zakazano je svečano otvaranje, nakon čeka između 11:00 i 12:00 slijede radionica i stručno predavanje agronoma Marijana Tomca
Danas u Zadru počinje tradicionalna gastro manifestacija 5. Dani gastronomije. Organizator je Udruga kuhara Zadarske županije, a suorganizatori su Obrtnička komora Zadarske županije, HGK - Županijska komora Zadar, TZ Grada Zadra, TZ Zadarske županije, Zadarska županija i Grad Zadar
Srijeda, 18. ožujka je Dan boba. Za 10 sati zakazano je svečano otvaranje, nakon čeka između 11:00 i 12:00 slijede radionica i stručno predavanje agronoma Marijana Tomca o vrijednosti boba u prehrani, te degustacija i promocija vina Metro. Radionicu vode kuhari Ilirije d.d.
Četvrtak 19. ožujka je Dan srdele. Između 10 i 12:30 radionicu na temu srdele vodit će prof. kuharstva Petar Pera uz asistenciju učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole. Predavanje o srdeli držat će agronom Petar Pedišić, a slijedi promocija vina Metro.
Za petak, 20 ožujka u 20:00 zakazano je natjecanje u kuhanju gdje će se u kulinarskom umijeću uz pomoć učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole okušati osobe iz javnog života. Slijedi degustacija i promocija proizvoda Pršutane Posedarje.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!