Biznis

Gastro

Počinju Dani gastronomije u Zadru

Počinju Dani gastronomije u Zadru

Srijeda, 18. ožujka je Dan boba. Za 10 sati zakazano je svečano otvaranje, nakon čeka između 11:00 i 12:00 slijede radionica i stručno predavanje agronoma Marijana Tomca

Danas u Zadru počinje tradicionalna gastro manifestacija 5. Dani gastronomije. Organizator je Udruga kuhara Zadarske županije, a suorganizatori su Obrtnička komora Zadarske županije, HGK - Županijska komora Zadar, TZ Grada Zadra, TZ Zadarske županije, Zadarska županija i Grad Zadar

Srijeda, 18. ožujka je Dan boba. Za 10 sati zakazano je svečano otvaranje, nakon čeka između 11:00 i 12:00 slijede radionica i stručno predavanje agronoma Marijana Tomca o vrijednosti boba u prehrani, te degustacija i promocija vina Metro. Radionicu vode kuhari Ilirije d.d.

Četvrtak 19. ožujka je Dan srdele. Između 10 i 12:30 radionicu na temu srdele vodit će prof. kuharstva Petar Pera uz asistenciju učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole. Predavanje o srdeli držat će agronom Petar Pedišić, a slijedi promocija vina Metro.

Za petak, 20 ožujka u 20:00 zakazano je natjecanje u kuhanju gdje će se u kulinarskom umijeću uz pomoć učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole okušati osobe iz javnog života. Slijedi degustacija i promocija proizvoda Pršutane Posedarje.


Reci što misliš!